Ilmaista kesätekemistä lapsille

Kesällä lasten kanssa reissaamiseen, ulkona syömiseen, huvipuistoihin, eläintarhoihin ja muuhun puuhaan saa uppoamaan ihan kiitettävästi rahaa. Välillä onkin kiva keksiä jotain arkitouhuista poikkeavaa, mutta kuitenkin hyvin edullista tai tässä tapauksessa jopa ilmaista tekemistä. Viime viikon alussa suunnattiinkin Vantaanjoen varrella Helsingissä sijaitsevalle Haltialan kotieläintilalle.

IMG_1258.jpg

IMG_1134.jpg

IMG_1142.jpg

Haltialan tilalla on muun muassa lampaita, sikoja, kanoja ja lehmiä. Eläimet ovat kesällä ulkona, jolloin niitä pääse katsomaan aamusta iltaan. Lisäksi alueelta löytyy kahvila-ravintola Wanha Pehtoori, sekä vapaasti käytettävissä oleva grillipaikka.

IMG_1159.jpg

Meillä oli välipalaeväät mukana, mutta juuri menomatkalla alkoi sataa ja lopulta pidettiin sadetta autossa ja syötiin eväsleivät siinä odotellessa sadekuuron ohimenemistä. Sopivasti sade loppuikin ja saatiin nauttia kotieläinpäivästä poutasäässä! Ei siis ihan idyllisin eväiden syöntipaikka, mutta säästyttiinpähän kastumiselta ja ajoitus oli oikeastaan oikein passeli.

Eläimiä enemmän meidän poika tykkäsi katsella tilalta löytyviä traktoreita ja muita työkoneita. Tyttöjä puolestaan kiinnosti etenkin possut ja lampaat. Eläinten katselukierroksen jälkeen syötiin vielä jälkkäriksi varattuja keksejä ja mehua grillipaikalla ja suunnattiin hetkeksi tilalta löytyvälle leikkipaikalle.

IMG_1271.jpg

IMG_1149.jpg

IMG_1152.jpg

IMG_1160.jpg

IMG_1166.jpg

Haltiala on tosi kiva ilmainen retkikohde lapsiperheille Helsingissä! Suosittelen! Toinen kiva vastaava paikka löytyy muuten Helsingin Malmilta. Siellä on Fallkullan kotieläintila samalla periaatteella. Fallkullassa kävimmekin lasten kanssa viime vuonna.

IMG_1264.jpg

IMG_1216.jpg

Onko Haltiala tai Fallkulla teille tuttuja paikkoja?

2 kommenttia “Ilmaista kesätekemistä lapsille

  1. Fallkullassa oon käynyt muutama vuosi sitten, se oli kyllä tosi kiva paikka. Haltialassa en ole tainnut käydä. 🙂

    1. Kesäretkelle Haltialaan siis! 🙂 nämä on kyllä ihan mukavia retkikohteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *