Uutta pojan huoneessa

Lastenhuoneiden sisustamisessa vaikein osuus liittyy aina lelujen säilyttämiseen. Meillä suurin osa leluista on nykyään yläkerrassa ja melko sukupuolien mukaan jakautuneesti: tyttöjen huoneesta löytyy keittiöleikit, nuket ja ponit, pojan huoneesta puolestaan junarata, pikkuautot ja pikkulegot. 

Uskaltaisin väittää, että meiltä leluja ei löydy kuitenkaan aivan valtavaa määrää ja silti aika ajoin tuntuu siltä, että millekään ei olisi fiksua säilytyspaikkaa. Tällä hetkellä ongelmallisin säilytettävä on pojan pikkulegot. Pojalla on jo aika monta valmiiksi rakennettua autoa, joilla kuitenkin leikkii ja joita modifioi aina uudestaan ja uudestaan. Välillä kaikki ovat taas palasina ja yhdessä kulutetaan useampi tunti, että tehdään kaikki taas valmiiksi. Ja taas leikit jatkuu ja sama homma alkaa alusta. Poika viihtyykin legojen parissa nykyään todella hyvin ja legojen rakentelu on ehdottomasti suosikkisisäpuuha tällä hetkellä!

IMG_0964.jpg

Valmiiksi kootut autot on tällä hetkellä Ikean seinähyllyllä. Kuvaushetkellä koottuna oli ehkä noin puolet… Muut legot seilaavat huoneesta ja kerroksesta toiseen yhdessä isossa muovilaatikossa. Poika kantaa laatikon aina sinne missä kulloinkin haluaa leikkiä. Periaatteessa ihan toimiva systeemi, mutta jonkinlaista lajittelua äidin järjestelmällinen ajattelutapa kyllä ehdottomasti kaipaisi! Siinä vaiheessa, kun kaikki autot ovat purettuna ja pitäisi aloittaa kasaaminen, on isosta läjästä osien etsiminen melkoisen työlästä. Mikäli jollain on jokin aivan mahtava ratkaisu ongelmaan, olen pelkkänä korvana!

Tarkoituksenani ei ollut kuitenkaan purnata tästä vaan esitellä pojan huoneen muutama uutuushankinta. Kirjoituspöydän siirryttyä ikkunan alta oviseinälle, olen kaivannut pöydän ylle lisävaloa. Pöydän ääressä on kiva rakentaa pikkulegoja ja nyt uuden lamppuhankinnan myötä siinä näkeekin paljon paremmin!

IMG_0954.jpg

Lampun ostin Clas Ohlsonilta ja on paitsi ulkonäöltään, myös hinnaltaan oikein sopiva kirjoituspöydän lamppu lapsen huoneeseen. 

IMG_0926.jpg

IMG_0951.jpg

Toinen uutuushankinta pojan huoneeseen on nuo suositut Legon säilytyslaatikot. Hankin nämä silläkin uhalla, että juuri kaveri kertoi näiden olevan hieman hankalat lasten itse avata. Meillä poika saa nämä kyllä itse auki, mutta tytöt eivät. Toinen miinuspuoli laatikoissa on ehdottomasti sisäpuolelta pohjasta löytyvät urat, joihin uppoaa kaikkein pienimmät pikkulegot. Hieman yllättävä suunnitteluvirhe Legolta!

IMG_0944.jpg

Kaikenkaikkiaan kuitenkin kivat ja etenkin kauniit säilytyslaatikot. Näitä voi kivasti pinota päällekkäin ja jatkaa erikokoisilla laatikoilla tarpeen tullen!

Pojan huone sai lisäksi ripauksen lehtivihreää tuliaisiksi saadun peikonlehden päädyttyä seinähyllylle. Sopii erittäin kauniisti seinähyllylle retrotapetin kaveriksi!

IMG_0965.jpg

IMG_0959.jpg

Vielä harkitsen toisen tuollaisen Ikean seinähyllyn hankkimista… Siihen saisi kivasti lisää pikkolegorakennelmia esille, mutta toisaalta värien ja tavaran sekamelska saattaa alkaa ahdistaa. Siinä tapauksessa tikashyllykkö saisi ainakin lähteä. Tikashyllykkö ei itse asiassa ole juurikaan omaan mieleen, siinä on nimittäin hieman epäkäytännöllisen kokoiset hyllyt. Pojalla itselläänkin alkaa kyllä olla jo mielipteitä oman huoneensa suhteen, joten ehkäpä täytyy antaa hänen päättää!

Onneksi sisustuksen ei tarvitsekaan koskaan olla ”valmis”. Sillä suunnitteleminen on melkoisen mukavaa puuhaa!

Mutta kertokaahan ihmeessä, miten te säilytätte pikkulegoja!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *