Ruokailutilan mustat pinnatuolit

Nyt saadaan kyllä nauttia aivan mielettömän ihanista kesäpäivistä. Tänään aamupäivästä suunnattiin lasten ja pitkäaikaisimman ystäväni kanssa lähirannalle eväiden, piknikpeiton ja hiekkalelujen kera. Tosi kiva aamupäivä hyvässä seurassa! Nyt puolestaan ladataan akkuja pojan kanssa omalla takapihalla tyttöjen nukkuessa vielä pitkiä päikkäreitään. Niin onnellinen kyllä tästä omasta pihasta, ihanista kesäsäistä ja viimeisistä kotiäitiviikoista! Ihan parasta!

Nyt ajattelin kuitenkin vilauttaa uusinta muutosprojektia, eli pinnatuoleja, joita maalailin juhannusviikonloppuna.

IMG_0875.jpg

Pinnatuolit olivat alkuperäisesti puunväriset ja värittömällä lakalla pinnoitetut. Hioin lakan pois, maalasin kertaalleen mustaksi sävytetyllä pohjamaalilla ja vielä kertaalleen mustalla kalustemaalilla. Maalasin pensselillä ja ainakin omaan silmään lopputulos on hyvä!

Ruokailutilan ilme keveni kummasti, kun vanhat korkeaselkänojaiset, kangaspäällysteiset tuolit vaihtuivat näihin sirompiin ja pienempiin pinnatuoleihin. Kaksi mustista tuoleista on erilaisia, ne ostimme tori.fi:stä. Muut neljä mustaa tuolia tosiaan saimme miehen mummolta. Nämä kaksi isompaa tuolia olivat valmiiksi mustat ja vaikka maali on näistä paikkapaikoin kulunut, en ainakaan vielä ajatellut maalata niitä uudestaan. Sellainen pieni kuluma vanhassa puussa on vain kivan ja mielenkiintoisen näköistä!

IMG_0866.jpg

IMG_0880.jpg

Valkoinen tuoli pöydän päässä puolestaan on kahden ostetun tuolin yhteydessä kaupanpäällisiksi saatu. Valkoinen tuoli kaipaisi todellisuudessa hiomista ja uudelleenmaalaamista, mutta tähän taitaa päteä juurikin se, että kolhut ja kulumat kuuluvat tuoliin! Poika onkin ominut tämän tuolin ja päätypaikan itselleen!

Nämä seitsemän tuolia ovat juuri sopivan eriparisia muodostaen kuitenkin todella kauniin kokonaisuuden ruokailutilaan. Olen kyllä itse todella tyytyväinen tähän muutokseen. Ja mikä parasta, vanhat tuolit saatiin myytyä nopeasti hyvään hintaan!

IMG_0874.jpg

Syksyn tullen täytyy varmaan ostaa muutama lampaantalja tuomaan lämpöä kokonaisilmeeseen. Kahdelle isommalle tuolille sopisi täydellisesti pienet valkoiset lampaantaljat ja muille tuoleille puolestaan olen jo kaavaillut Ikeasta pieniä pyöreitä pehmusteita. Sisusta Ulkona -kaupasta löytyisi ainakin näitä pieniä tuolille sopivan kokoisia lampaantaljoja!

IMG_0855.jpg

Musta ja tammi ovat kyllä mielestäni lyömätön yhdistelmä.

Näyttävät todella kauniilta yhdessä!

Mutta mitäs mieltä sinä olet muutoksesta?

12 kommenttia “Ruokailutilan mustat pinnatuolit

    1. Voi kiitos Eva! 🙂 se taitaa olla luonteessa, tykkään tehdä käsillä ja pieni puuhastelu on aina mukavaa!

  1. Aivan ihanat tuolit! Paljon parempi nyt kuin aiemmin, kun tosiaan ilmavuutta on enempi. 🙂

  2. Ihan nappimuutos! Tykkään tosi paljon! ♥ Olkkariin tuli heti enemmän ryhtiä mustien tuolien myötä. Ja ilmavuuttakin. Tykkään kovasti eripari tuoleista, meilläkin on kahta eri tuolia keittiön pöydän ympärillä ja ne ovat vieläpä erivärisiäkin keskenään.

    1. Kiitos Heidi! 🙂 täytyykin käydä kattomassa tarkemmalla silmällä sun blogista millaiset teillä on!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *