Lapsiperheen Pärnu

Yhteistyössä Tallink Silja Oy.

Viime viikolla pakattiin kimpsut ja kampsut ja seilattiin lahden yli melkein kuin etelänlomalle. Nyt siis tuoreita reissukuulumisia, vielä kun kaikki kivat muistot ovat päällimmäisenä mielessä! Oltiin reissussa pitkä viikonloppu, lähdettiin torstaina ja tultiin sunnuntaina. Tänne Casan puolelle ensimmäistä kertaa ajastamani postauskin näkyi tulleen ulos suunnitellusti perjantaina! 

Tämä reissu oli lastemme ensimmäinen ulkomaanmatka ja senkin vuoksi varmasti ikimuistoinen. Koska emme olleet lasten kanssa ulkomailla aiemmin reissanneet, päätimme valita kohteeksi paljon etenkin lapsiperheiden kehuman Pärnun. Tämä oli myös minulle ja miehelleni ensimmäinen kerta Pärnussa.

Tallinkin laiva irtosi satamasta torstaina aamusta klo 7:30, joten aikaisen herätyksen vuoksi aamupala nautittiin vasta rennosti vesillä. Olimme pakanneet auton valmiiksi keskiviikko iltana, joten aamulla tehtiin vain omat aamutoimet, nostettiin lapset lähestulkoon suoraan sängyistä autoon ja otettiin suunta kohti Länsisatamaa. Melkoisen vaivatonta muuten kurvailla autolla laivaan – etenkin lasten kanssa liikkuessa!

IMG_9948.jpg

Matka-aika Helsingistä Tallinnaan Tallinkin pikalaivoilla (Superstar ja Star) on kaksi tuntia, joka kului lastenkin kanssa yllättävän nopeaan. Menomatkalla emme edes ehtineet laivan leikkipaikalle, vaan aika kului buffetissa syödessä, tax-freessa shoppaillessa ja kannella ihmetellessä. Tallinnassa oltiin sitten puoli kymmenen pintaan, pyörähdettiin Telliskivessä sisustuskaupoilla ja lounaalla, jonka jälkeen ajoitettiin ajomatka Pärnuun sopivasti lasten päiväuniaikaan. Ajomatka Tallinasta Pärnuun on vajaa kaksi tuntia täysin suoraa ja todella hyväkuntoista tietä. Tie ja ajaminen tuntui turvalliselta, liikennettä ei ainakaan näin kesäkuun alussa vielä ollut paljoa, opasteet oli kunnossa ja peltipoliisejakin oli tiellä useampia. Maisemat puolestaan vähän kuin Espoo-Hanko väliltä. Oikein helppo ja mukava ajomatka siis!

Pärnu itsessään ylitti sitten puolestaan kaikki ennakko-odotukset! Pärnu on IHANA! Turvallinen, lapsiystävällinen, kompakti ja kaunis – oikea kesäkaupunki!

p%C3%A4rnu%20lasten%20kanssa.jpg

IMG_0156.jpg

Pärnu on todella helppo lasten kanssa. Ranta on ehdottomasti se ykkösjuttu. Rannalta löytyy lapsille leikkipaikka sekä pomppulinna, jätskikojuja, ravintoloita sekä hieman isommille mm. minigolffia. Lahti on matalavetinen ja ilmeisen nopeasti lämpenevä. Säät ovat olleet hyvin suotuisat nyt alkukesästä ja lämpimässä meressä polskittiin oikein urakalla. Helppo paikka siis myös kolmen uimataidottoman kanssa! 

IMG_0012.jpg

IMG_0157.jpg

IMG_0051.jpg

Lisäksi rannalta kannattaa ehdottomasti vuokrata polkuauto, johon mahtuu koko perhe. Polkuautolla rantabulevardia pääsee näkemään vähän laajemminkin ja ajelu oli ihan huippua, niin aikuisten kuin lastenkin mielestä! Meille riitti siis tuollainen neljän paikan auto, johon laitettiin vielä yksi max 30 kiloiselle tarkoitettu lisäpenkki. Lisäpenkissä ja etumatkustajilla oli onneksi vielä turvavyöt, niin pysyivät perheen pienimmätkin turvallisesti kyydissä. Tässä versiossa molemmat aikuiset polkivat ja tunnin ajelu oli ihan leppoisaa menoa, ei ollenkaan raskas polkea. Tunnin vuokraus maksoi tuolla meidän kokoonpanolla 18€.

IMG_0154.jpg

IMG_0266.jpg

IMG_0277.jpg

Ravintoloita löytyy moneen makuun ja mikä parasta ruoka on melkoisen edullista verrattuna Suomen hintoihin. Ravintolat ovat myös todella lapsiystävällisiä ja perheen pienimmätkin huomioidaan mukavasti. Monessa paikassa on lapsille leikkipaikka, lelukorit tai pöytään tuodaan vähintäänkin piirustusvälineet. Ensimmäisenä iltana kävimme vuokraisäntäpariskuntamme suosituksesta syömässä Piparmünt Kohvik Restoranissa, joka osoittautuikin erinomaiseksi paikaksi! Ja mikä parasta, lastenlistoilta löytyi muutakin kuin nakkeja ja ranskalaisia!

IMG_9999.jpg

IMG_0004.jpg

IMG_0002.jpg

Keskustasta pääkatu Rüütlin varrelta sekä sen läheisyydestä löytyy paljon lisää ravintoloita sekä pikkukauppoja. Merkki- ja ketjuliikkeitä puolestaan löytyy kauppakeskuksista, PortAtrurista ja Kaubamajakaksesta. Keskusta oli kyllä viehättävä paikka ja siellä käppäiltiinkin useampi tunti.

 IMG_0131.jpg

IMG_0130.jpg

IMG_0124.jpg

IMG_0121.jpg

Me varattiin majoitus EstRentin kautta ja huoneistomme oli nappivalinta viisihenkiselle perheelle. Asunnossa oli kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö sekä kylpyhuone saunoineen ja poreammeineen. Lisäksi oli iso aidattu piha, jossa oli lapsille hiekkalaatikko, keinu, leluja sekä grilli. Lasten käytyä nukkumaan istuttiin miehen kanssa talon ihanalla terassilla pelaten ja nauttien kesäilloista.

IMG_0093.jpg

IMG_0081.jpg

IMG_0087.jpg

Kolme yötä Pärnussa on ihan minimi. Tässä ajassa ehti mukavasti hengailla rannalla ja vesileikkien parissa sekä nähdä kaupunkia unohtamatta tietenkään shoppailuja. Me ei oikein olla kylpyläihmisiä eikä myöskään jaksettaisi viikkoa makoilla rannalla, joten meidän porukalle tämä oli oikein mukavan pituinen reissu!

Paluumatka haluttiin ajoittaa iltapäivään, jotta lapset saadaan taas kotona inhimilliseen aikaan nukkumaan. Tallinkilla lähtöjä on jopa kuusi päivässä ja me tultiin takaisin Helsinkiin 16:30 lähtevällä M/S Superstarilla. Me lähdettiin jo aamusta ajamaan Pärnusta Tallinnaan, sillä haluttiin vielä kunnon shoppailukierros Ülemisten kauppakeskuksessa! Paluumatkalla laivassa puolestaan vietettiin pitkä tovi lasten leikkipaikalla ja loppumatka sujuikin sitten ravintolan puolella syöden. Kahden tunnin laivamatka on kyllä mukavan vaivaton useammankin lapsen kanssa.

Me lomailtiin rennolla otteella, ilman aikatauluja ja sen kummempia etukäteissuunnitelmia tai ohjelmanumeroita. Mikäli kaipaa enemmän ohjelmaa lomallaan, löytyy Pärnusta paljon tekemistä lapsille. Esimerkiksi 10km päästä löytyy koko perheen teemapuisto Lottemaa ja Valgerannasta löytyy puiden latvoihin rakennettu seikkailupuisto. Myös pikkulapsille löytyy tuolta kuulemma oma seikkailupuisto.

Meillä oli niin mukava reissu, että varmasti palataan vielä uudestaan Pärnuun! Ehkäpä sitten ensi kerralla tsekataan ainakin tuo Valgerannan seikkailupuisto, mikä kuulostaa kyllä erityisen kivalta!

Kurkkaa lisäksi Tallink Siljan Pärnu vinkit TÄÄLTÄ! Ajankohtaiset matkatarjoukset ja parhaat hinnat löydät Tallinkin sivuilta puolestaan TÄÄLTÄ.

IMG_0279.jpg

Pärnua voi kyllä suositella koko sydämestä lapsiperheen lomakohteeksi! Aivan ihana paikka!

P.S. Ensi vuonna Helsinki-Tallinna väliä pääsee kulkemaan uudella Tallink Shuttle Megastarilla. Uuden laivan nettisivut löydät TÄÄLTÄ.

4 kommenttia “Lapsiperheen Pärnu

 1. Kivalta kuulostaa teiän reissu! Ois kyllä kiva käydä Pärnussa joskus lasten kans. Harmi vaan kun täältä "pohjosesta" kestää melkeen koko päivän ajaa satamaan.. 🙂

  1. Suosittelen kyllä kohdetta! Meillä ainakin oli huippu reissu ja tykästyttiin koko perhe paikkaan! Varmasti mennään joku kesä uudestaankin.<br />
   <br />
   Meiltä ajaa satamaan parikymmentä minuuttia, joten tällainen aamulähtökin onnistuu lastenkin kanssa. Mutta teidän tapauksessa voi vaikka yhdistää päivä Helsingissä reissun samaan yhteyteen ja ottaa muutaman ekstrareissupäivän! 🙂

 2. Meillä on mietinnässä toukokuun loppuun 3 yön reissu ko. kohteeseen, mukavalta kuulosti teidän perheen kokemukset🙂 Voinko kysyä, mikä tuo teidän majoitus oli? Jos pystyisit vaikka nimen mulle sähköpostitse laittamaan? Kiitos jo etukäteen🙂

 3. Kiitos kivasta matkatarinasta ☀️ Tahtoisin tsekata myös ko. asunnon saatavuuden; voisitko ystävällisesti laittaa spostilla lisätiedot siitä? Kiitos ja mukavaa kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *