Projekti kesäkeittiö – lähtötilanne

Palataan vielä hieman kesäkeittiösuunnitelmiin ja lähinnä siihen lähtötilanteeseen. Näistä kuvista homma on hieman jo edennyt, mutta pohjatyöt ovat vielä kesken.

IMG_9921.jpg

Ideana siis on jatkaa kivetystä terassin leveydeltä aina aitaan saakka. Kivetyksen päälle siirretään grilli, rakennetaan jonkinlaista korkeampaa taustaseinää aitaa vasten sekä rakennetaan lisäksi ainakin laskutilaa grillin molemmin puolin. Tilaa kivetyksellä tulee olemaan 14m2, joten katsotaan saadaanko mahtumaan vaikka erillinen paikka muurinpohjapannulle ja sen polttimolle tai sitten jotain muuta kivaa ekstraa grillin lisäksi.

Kivetyksen tieltä siirsin jo säästettävää kasvillisuutta ja ainakin nämä ihanat kuuliljat pääsivät uuteen paikkaan. Toivotaan, että myös viihtyvät, vaikka ovatkin tuon ison männyn vieressä. Tähän asetelmaan siirsin lisäksi kiviä ja ainakin nyt toistaiseksi nuo kauniit lyhdyt. Juuri muuta säästettävää tuossa ei ollutkaan ja viime vuonna istuttamani köynnöshortensiakin jää sopivasti kivetyksen ulkopuolelle.

IMG_9924.jpg

IMG_9925%20%E2%80%93%20Kopio.jpg

Tässä on oikeastaan hyvinkin luonteva paikka kesäkeittiölle. Oikealle puolelle jää kiviröykkiö ja ihanat saniaiset sekä naapurin puolelta kauniisti kaartuvat kastanjapuun oksat upean kokoisine lehtineen. Vasemmalle puolelle jää sitten hyötypuutarhaosio ja vasta alkutekijöissään oleva köynnöshortensia. Hyötypuutarhasta löytyy tällä hetkellä lipstikkaa, raparperia, metsämansikkaa sekä viinisuolaheinää. Hieman sekalainen seurakunta ja siihen pitäisikin hieman panostaa. Lisäksi varsinaisen kukkapenkin ulkopuolella on vielä kasvulavalaatikot, joissa kasvaa salaatit, herneet, rucola ja yrtit.

IMG_9925.jpg

Tehdään nyt nämä pohjatyöt rauhassa ja kunnolla niin keskitytään sitten siihen varsinaiseen keittiön suunnittelemiseen. Hiljaa hyvä tulee! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *