Kiireettömät kesäpäivät

Nämä ihanan aurinkoiset päivät ovat kuluneet rattoisasti ulkona. Tytöt saivat synttärilahjaksi keväällä potkupyörät ja niillä mennään jo melko lujaa. Poika puolestaan kurvailee hyvin omalla fillarillaan, jossa tosin vielä apupyörät paikallaan. Siinä olisikin hieman missiota opetella tänä kesänä fillarointi ilman appareita. Ollaan siis potkuteltu, puistoiltu, käyty piknikillä ja nautittu näistä kiireettömistä kesäpäivistä. Oma aidattu takapiha on myös jo nyt osoittautunut aivan korvaamattomaksi lasten kanssa. Jos itsellä on vielä siivoilut tai muut hommat vaiheessa ja lapset hyppivät jo seinille, voi avata takaoven ja päästää muksut terassille. Viime vuonna sai pelätä tyttöjen tippuvan meidän melko korkealta terassilta, mutta tänä vuonna voi jo hyvillä mielin päästää heidät siihen keskenään.

IMG_9830.jpg

IMG_9847.jpg

IMG_9852.jpg

Kasvilaatikoihin on jo istutettu yrttejä, salaatteja ja herneitä ja hieman jo vihertääkin! Viime vuotiset mintut puskevat vauhdilla maasta ylös, lisäksi salaatit, herneet ja persiljat ovat jo näkyvillä. Lavakaulukset ovat itselleni juuri sopivan kokoiset viljelykset, eikä ole niin vakavaa vaikka ei aina ihan onnistuisikaan. Ja kuten kuvista huomaa, on minulla hyvinkin rento ote tähän istutusten hoitoon eikä rikkaruohot juuri omaa silmää häiritse! Mutta onhan se mukavaa käydä hakemassa salaatit ja yrtit ruokapöytään omalta takapihalta! Miehen mummo toi pojan synttäreillä meille lisäksi tomaattiamppelin, joka on toistaiseksi peltipurkin päällä kasvulaatikoiden vieressä. Voisinkin ajatella virittäväni tuohon aitaan jonkinlaisen amppelitelineen, johon tomaatit saisi kasvamaan. Aitaan on ollut suunnitteilla myös naulakko puutarhatyökaluja varten.

IMG_9859.jpg

IMG_9857.jpg

IMG_9862.jpg

Pienoinen sadekuuro olisi kyllä kuitenkin paikallaan, katupölyn ja siitepölyn määrä on aivan valtava. Meidän terassikalusteita saa pyyhkiä joka päivä siitepölystä, eikä pyykkien kuivatuksessa parvekkeella ole oikein mieltä niiden ollessa aivan siitepölyn peitossa. Kasvimaatakin joutuu oikein letkulla kastelemaan, että saisi nuo kunnolla kasvamaan. Mutta nautitaan nyt, kun aurinkoa ja lämpöä piisaa!

Pakkailin muuten juuri kirppiskamoja tulevaa siivouspäivää ajatellen. Minä suuntaan siskoni kanssa kirppistelemään Espoonlahden Lippulaivan parkkipaikalle tulevana lauantaina klo 10-15. Pöydiltä löytyy ainakin tyttöjen vaatteita 80-86 koossa, pojan vaatteita 98-110 koossa, sekä lasten kenkiä. Edullisesti tarjolla myös tyttöjen viime vuotiset toppahalaarit 86 koossa! Siskolta puolestaan löytyy varmasti sitten noita isompia kokoja tyttöjen vaatteista. Lisäksi tietysti joitain kodin tarvikkeita.Tulkaahan siis kaikki kirppistelemään tulevana lauantaina!

Aurinkoista keskiviikon jatkoa!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *