Olohuone ja ruokailutila – sisustuskuvia meiltä

Aurinkoista tiistaita!
 
Tulin pikaisesti jakamaan sisustuskuvia meidän alakerrasta ennen kuin hypätään liikenteeseen ja suunnataan Silverjungle kutsuille erään ihanan kaksosäidin luokse Vantaalle! Silverjungle on itselleni uusi tuttavuus, enkä ole vielä kertaakaan aiemmin päässyt kutsuille kutsuista huolimatta. Nyt sitten hypätään lasten kanssa bussilla Helsinkiin ja junalla kutsuille. Me ei juurikaan lähijunia käytetä, kun täällä Etelä-Espoossa asutaan, niin poika on jo ihan innoissaan, että pääsee junan kyytiin! 😉 Minä puolestani innoissani tapaamassa kaveria, jonka kanssa ei harmillisesti olla nähty pitkiin aikoihin.
 
Sattumoisin muuten Rauharentola-blogissa onkin Silverjungleen liittyvä arvonta käynnissä. Käyhän osallistumassa TÄÄLLÄ!
 
IMG_9625.jpg
 
IMG_9612.jpg
 

Fiilistellään nyt kuitenkin vähän meidän alakertaa, joka on viime aikoina tuntunut koko ajan enemmän omalta. Alkuvuodesta tapahtui monta muutosta, kun rakennettiin tuo ihanaakin ihanampi vitriini, myytiin vanha senkki, käännettiin ruokapöytä ja vielä siirrettiin vanha astiakaappi alakertaan. Olinkin jo pitkään kaivannut jotain radikaalimpaa muutosta alakerran järjestykseen.

Tila on melko iso, mutta ikkunoiden, takaoven ja muiden kulkuaukkojen vuoksi olin kokenut hankalaksi vaihdella huonekalujen paikkoja. Ruokapöydän paikan suhteen koetun ahaa-elämyksen jälkeen palaset loksahtelivat paikalleen ja järjestys tuntuu nyt luontevalta ja ilmavalta.

IMG_9600.jpg

IMG_9553.jpg

Useinhan on tapana sijoittaa kaikki huonekalut seinien viereen, eli huonekalut kiertävät huoneen seiniä ja keskellä on tyhjä tila. Minä en sisustamisen kirjaopeista tiedä juuri mitään, mutta muistan joskus kuulleeni, että usein juuri sisustussunnittelijat välttelevät tällaista ja pyrkivät sijoittamaan ainakin osan huonekaluista irti seinästä. Itsekin olen joskus ollut melko arka sijoittamaan mitään keskelle, vaan on mieluummin kaivannut sitä kulkutilaa ja laittanut kaiken kiinni seinään. Nyt meillä sitten on sohva keskellä, mutta myös ruokapöytä keskellä, ja on kyllä ehdottomasti paras ratkaisu alakerran järjestykseksi!
 
IMG_9635.jpg
 
 
En myönnä olevani vaihtelunhaluinen sisustaja siinä mielessä, että joka vuodenaikaan esimerkiksi olisi vaihdettava uudet verhot, matot tai muut sisustustekstiilit. Se mihin kuitenkin kaipaan vaihtelua aika ajoin, on juurikin tilan järjestys. Muistan jo lapsena, kun tykkäsin äitini kanssa vaihtaa oman huoneeni järjestystä aina silloin tällöin. Tavaroihin ja tilaan tulee tietynlainen uutuudenviehätys, kun ne vaihtavat paikkoja. Eikä tarvitse aina ostaa uusia juttuja saadakseen sitä uutuuden tuntua!
 
Samaa uskalsin kokeilla nyt myös terassilla ja tilat tuntuvat ehdottomasti miellyttävimmiltä, kun osa huonekaluista on sijoitettu keskelle tilaa. Fiilis ulkonakin on nyt paljon kodikkaampi ja kutsuvampi!
 
Mitä mieltä sinä olet? Saako teillä huonekalut olla seinien vierellä vai tuoko keskelle sijoitetut huonekalut ilmavuutta ja kodikkuutta?
 
Palaillaan muuten loppuviikosta esikoisen synttärijuhlien suunnitelmien muodossa. Nyt heipat ja oikein mukavaa viikon jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *