Entistä ehompi terassi -yhteistyössä Teknos

Koko viime viikko saatiin nauttia mielettömän ihanista keleistä eikä meitä juuri sisällä ole näkynyt. Suurin osa ruokailuistakin hoidettiin tuossa terassilla ja sisällä käytiin oikeastaan vain nukkumassa! Pieni puuhastelu ulkona on aina mukavaa ja saatiinkin aurinkoisen viikon aikana muutama merkittävä kohta yliviivattua tehtävälistalta.

IMG_9440.jpg

Näkyvimpänä muutoksena terassin seinän maalaaminen valkoiseksi. Aiemminhan seinä oli vihreä, eikä ollut oikein meidän mieleen. Valkoisena tila tuntuu tosi raikkaalta ja seesteiseltä! Näiden kuvien ottamisen jälkeen mies maalasi vielä metallirungon siihen tarkoitetulla maalilla ja nyt on kyllä viimesen päälle hyvä.Toinen ei niin näyttävä, mutta sitäkin tärkeämpi homma oli terassin öljyäminen. Rakennettiin terassi kaksi vuotta sitten keväällä ja on siis kaksi kesää ehtinyt olla jo käytössä. Nyt oli vuorossa vasta ensimmäinen öljyäminen ja terassin pinnasta huomasi jo sen kaipaavan öljyä.

Sainkin tilaisuuden mahtavaan yhteistyöhön Teknoksen kanssa ja jo ennen vappua ystävällinen Kiitolinjan kuski kiikutti ovellemme sekä terassin pesuaineen että puuöljyn. Valitsimme värittömän öljyn, sillä toivoisimme laudan harmaantuvan luonnollisesti ajan saatossa. 

IMG_9453.jpg

Pyysin Teknoksen maaliasiantuntijoilta työohjeita jaettavaksi lukijoilleni ja tässä nyt sanasta sanaa ohjeet expertiltä teille:

___________________________________________________________

Terassin huolto-ohje:

Pinnasta poistetaan irtonainen aines, lika ja pöly. Tarvittaessa käsiteltävät pinnat pestään RENSA TERRACE terassipesuaineella. Pesun jälkeen pinnat huuhdellaan huolellisesti vedellä ja niiden annetaan kuivua. Huoltokäsittely tehdään WOODEX WOOD OIL Puuöljyllä. Purkin sisältö sekoitetaan hyvin ennen levitystä. (Sävytettyä tuotetta on sekoitettava tarvittaessa myös käytön aikana.) WOODEX WOOD OIL levitetään siveltimellä, sienellä tai ruiskulla. (0,013 – 0,017″).

IMG_9413.jpg

IMG_9414.jpg

Puuöljyä voidaan ohentaa 10 – 30 % imeytymisen parantamiseksi. Käsittely uusitaan puun laadusta riippuen kunnes pinta ei enää ime. Mahdollinen imeytymätön öljy pyyhitään pois rätillä noin 5-10 minuutin kuluttua levityksestä.

Öljytessä terassia käsittele koko lauta päästä päähän yhtä jaksoisesti. Näin vältät päällekkäisten sivelyjen kohdalle jäävät tummat jatkokset. Öljy kannattaa levittää aina puunsyiden mukaisesti.

_____________________________________________________

IMG_9418.jpg

IMG_9415.jpg

Näillä helpoilla ja yksinkertaisilla työohjeilla työskentely on helppoa. Meidän terassi on kooltaan noin 30m2 ja miehen kanssa kahdestaan öljytessä aikaa meni meillä tuohon vajaa tunti. Vaikka valittiin väritön öljy, huomaa eron entiseen selvästi. Puun pinta on huomattavasti elinvoimaisempi ja sileämpi. Etenkin paljaan jalan alla eron huomaa hyvin! Nyt on ihanaa tassutella paljain varpain terassille. <3

IMG_9454.jpg

IMG_9435.jpg

IMG_9451.jpg

Nyt onkin otollinen aika terassin huoltoon ilman ollessa kuiva ja lämmin. Mikäli sinulla on tarve terassin käsittelylle, käy tutustumassa Teknoksen sivuihin TÄÄLLÄ. Etusivulta löydät linkit niin värikarttoihin, tuotesivuihin kuin jälleenmyyjiinkin. Meillä on tosiaan väritön öljy, mutta WOODEXia pystyy sävyttämään lähes neljäänkymmeneen eri sävyyn!

IMG_9409.jpg

Terassi taitaakin olla lempipaikkani tällä hetkellä. Nyt ollaan valmiita vastaanottamaan kesä kunnolla!

Postaus toteutettu yhteistyössä Teknoksen kanssa.

2 kommenttia “Entistä ehompi terassi -yhteistyössä Teknos

  1. Tulipa hyvä tuosta seinästä! Ihana raikastus! 🙂 Ja on teillä ollut terassissa puuhaa!

    1. Raikastus nimenomaan! Ja on ollut hommaa, mutta tällainen puuhailu on oikein mukavaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *