Kohti täydellistä vaatekaappia…

Nosh-kutsuista innostuneena, jatketaan hieman vaatejutuilla.

Viime aikoina on nimittäin tullut tehtyä ehkäpä jopa merkittävä määrä uusia hankintoja omaan vaatekaappiin. Osa suunnitelman mukaisia ja osa taas tavallaan heräteostoksia. Toisaalta alkuvuodesta tekemäni ”mitä vaatekaapista puuttuu” -listaus oli ehkä hieman epärealistinen ja suunnitelmaan olisi ehdottomasti pitänyt kirjata jo silloin niitä kevyitä kesähousuja, joiden ostaminen viimekin vuonna jäi välistä. Hyvin todennäköisesti tulen myös tekemään jotain vaatehankintoja tulevaa töihinpaluuta ajatellen, sillä vaatekaapin sisältö on kohtalaisen niukka.

Uusille lukijoille siis tiedoksi, että vuodelevossa kaksosiamme odottaessani kaksi vuotta sitten ostin Rinna Saramäen Hyvän mielen vaatekaappi -kirjan, josta kokonaisvaltainen hyvän mielen vaatekaapin tavoittelu sai alkunsa. Alkoi karsiminen, suunnittelu, oikean tyylin hakeminen sekä harkittujen ostosten tekeminen. Tyttöjen ollessa vajaa puolivuotiaita aloitin systemaattisen raskauskilojen pudotuksen ja noin puolessa vuodessa tiputin hieman yli 10 kiloa ja pääsin takaisin omiin mittoihin. Tämä on tietysti vaikuttanut erittäin positiivisesti sen hyvän mielen vaatekaapin rakentamiseen ja ylläpitämiseen.

IMG_9063.jpgIMG_7060.jpg

Viimeisen kahden vuoden aikana olen tehnyt vaatekaappiini useita inventaarioita ja karsinut merkittävän määrän rytkyistä pois. Kaikki ne epämukavat, kutittavat, liian isot tai liian pienet, kauhtuneet tai muuten vaan epäsopivat vaatteet ovat saaneet säälimättä lähteä. Tilanne oli tuossa jossain vaiheessa hyvinkin karsittu ja olen tänne blogiinkin kirjannut ylös vaatteidenkin lukumääriä. Ja tarkennuksena siis vielä, että en missään nimessä pyri minimalismiin ja mahdollisimman vähään vaatemäärään, vaan siihen, että kaikki vaatekappaleet ovat mieluisia ja kiertävät käytössä edes jollain aikavälillä.

Haluan omistaa itselleni sopivia, kauniita, käytännöllisiä ja hyvää mieltä tuottavia vaatteita, joita on helppo yhdistellä keskenään. Pursuileva vaatekaappi ja ei mitään päällepantavaa -fiilikset ovat toivottavasti lopullisesti historiaa. Vaatekaapista tulee löytyä ainakin yksi hyvä kokonaisuus jokaiseen tilaisuuteen.

Mutta palataan siihen, mitä hankintoja vuoden alussa tälle vuodelle suunnittelin:

Vuoden 2016 alussa vaatekaapistani puuttui:
 
mustat farkut (toteutunut 35€)
valkoiset tennarit (arvio 70€)
t-paita (arvio 2 x 30€=60€)
trenssi (arvio 100€)
nahkahanskat (arvio 50€)
matalapohjaiset nahkanilkkurit (arvio 100€)

yht. 415 €

 

Kaivoin tämän listan tuolta tammikuun postauksesta ja näköjään olen sielläkin jo todennut, että listaa tulee päivittää vuoden aikana. Hinta-arviot ovat siis vuoden alussa asetettu tavoitebudjetti kyseiselle vaatteelle.

IMG_9070.jpg

Näistä oikeastaan kaikki on tullut jo hankittua, näissä nyt toteutuneet hinnat:

  • Mustat farkut ehdin tosiaan ostaa jo ihan silloin alkuvuodesta (35€)
  • valkoiset Adidaksen tennarit Hulluilta Päiviltä (50€)
  • yksi t-paita Nosh-kutsuilta, kaksi Hulluilta Päiviltä (71€)
  • trenssi Hulluilta Päiviltä (50€)
  • nahkahanskat Lindexiltä (30€)
  • nahkanilkkureita olen ostanut itse asiassa kahdet, mustat (O.I.S.) ja ruskeat (Vagabond) erittäin hyvästä alesta (yht. 120€)
  • yhteensä näihin hankintoihin on mennyt 357€ (aika hyvin budjettiin nähden!)

IMG_9082.jpg

Alkuperäisten suunnitelmien ulkopuolisia hankintoja ovat kolmet (!) housut, yksi huivi sekä yksi kotipaita. Niin ja tietysti se Noshin mekko on myös yksi tämän alkuvuoden uutuuksista. Housujen kohdalla kävi oikeastaan niin, että ostin heräteostoksena Lindexiltä yhdet viskoosihousut, sellaiset hieman porkkanamalliset, supermukavat, mutta kuitenkin siistit mustat housut. Näitä onkin tullut käytettyä valtavan paljon jo nyt alkukeväästä, etenkin koululla, vaikka ohuet ovatkin. No, tuossa viime viikolla kävin siis tietysti niillä Nosh kutsuilla, mutta myös päiväaikaan lasten kanssa Me&i -kutsuilla, josta sitten ostin kahdet tosi kivat housut. Housuja olin harkinnut jo aiemmilla miikkarikutsuilla, ja nyt ihastuin niihin täysin, kun pääsin kunnolla sovittelemaan. Toiset ovat vähän samantyyliset kuin Lindexiltä ostamani ja toiset vajaamittaiset kesähousut, juuri sellaiset, joita olen monta vuotta suunnitellut ostavani.

Melkoinen määrä hankintoja on siis mahtunut tähän alkuvuoteen ja pienoinen ostolakko voisi olla paikallaan. Tässä on nyt kuitenkin hyviä hankintoja paitsi kesää, myös elokuussa koittavaa töihin paluuta ajatellen ja mikä tärkeintä nämä ovat juuri niitä hyvän mielen hankintoja. Toivottavasti kaikki laadukkaita ja kestäviä, mutta varmuudella ainakin tarpeellisia, monikäyttöisiä ja helposti yhdisteltävissä olevia. Tuo elokuussa edessä oleva töihin paluu onkin itse asiassa toiminut perusteena suurimmalle osalle hankinnoista. Ihan noin monia housuja, trenssiä, kaksia nilkkureita tai edes niitä nahkahanskoja olisin tuskin ostanut, jos kotiäitiys jatkuisi vielä syksyllä.

Tällä hetkellä onkin tunne, että ”kaapista ei puutu mitään”, joten hankintojen tarvetta voisikin kartoittaa seuraavan kerran syksyllä, kun taas näkee, miten vaatteiden määrä sopii työkäyttöön. Asetankin itselleni varovaisen ostolakon omien vaatteiden osalta syyskuuhun saakka.

Muutama vanha vaate onkin viimeisen inventaarion myötä kaapista poistunut, joten lukumäärällisesti vaatteita ei ole kovinkaan paljoa enemmän. Näistä voisinkin kirjoitella sitten ihan erikseen.

Nyt on paljon uusia lukijoita mukana, joten miten on, kiinnostaako vaatejutut?

Olisiko hauska kurkistella vaatekaapin sisälle ja olisiko vaikka aika kerätä lukumääriä ylös?

2 kommenttia “Kohti täydellistä vaatekaappia…

  1. Ehdottomasti kiinnostaa vaatejutut, vaikka vähän jo vanhempi lukija olenkin… Niitä aikaisempia postauksiasi aiheesta olen lukenut mielenkiinnolla, osaa useaan kertaan. =) Kivaa kevättä!

    1. Kiitos Ciara kommentistasi! Ja kiva kuulla, että vanhat jutut aiheesta herättävät mielenkiintoa. Tämä aihe pyörii itsellä aina aika ajoin paljonkin mielessä ja tästä on hauska kirjoitella silloin tällöin blogiinkin 🙂 Kivaa kevättä myös sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *