Kesää odotellessa – terassikuvia

Lauantaina saatiin nauttia niin ihanasta aurinkoisesta päivästä, että täällä alettiin odottamaan kesää jo ihan tosissaan. Me korkattiin viikonloppuna grillikausi ja lauantaina juotiin myös pullakahvit terassilla! Niin ihanaa! Aurinkoisesta päivästä ja meidän muiden Casalaisten terassikuvien (Etenkin Heidin ihan mielettömän hienon kesäkeittiökuvan) innostamana keräilin itsekin viime vuotisia piha- ja terassikuvia kesän odotusfiilistä nostattamaan. Tulevana viikonloppunahan olisi Messukeskuksessa Kevätmessutkin, joilla olisi ihana ehtiä piipahtamaan. Nyt on kuitenkin varsin kiireinen viikko edessä, joten saa nähdä, ehtiikö sinne tänä vuonna ollenkaan. 

Mutta, katsastetaanpa hieman meidän pihalle ja terassille!

 

IMG_2031.jpg

IMG_2104.jpg

IMG_2003.jpg

Kaksi vuotta sittenhän teimme tuon isomman terassin ja se on ollut kyllä todella kiva. Ja ihan loistava päätös oli tehdä se silloin, kun tytöt olivat ihan vauvoja eikä vasta viime vuonna! Täältä voit käydä kurkkimassa millainen rytökasa piha oli, kun asunnon ostimme. Viime vuonna karsittiin vielä hieman lisää kasvillisuutta ja rakennettiin lapsille pieni hiekkalaatikko. Viime vuonna innostuin myös pienimuotoisesta lavakauluskasvatuksesta ja sitä jatkan ehdottomasti tänäkin vuonna! Lisäksi meidän pihalta löytyy kaksi omenapuuta ja kaksi luumupuuta.

Tänä vuonna ei ole tarkoitus tehdä suurempia muutoksia eikä hankintoja. Toki jotain pientä ylläpitävää hommaa aina on. Katetta joutuu varmasti ainakin taas kärräämään tuonne aidan viereen. Niin ja istutuspöydästä ja puutarhakeinusta haaveilen tietysti edelleen… Mutta ne taitavatkin taas jäädä sinne haaveilun tasolle!

IMG_2109.jpg

IMG_1783.jpg

IMG_2091.jpg

IMG_2106.jpg

IMG_2081.jpg

<scriptOi joi, enpä meinaisi malttaa odottaa lämpimiä päiviä terassilla. Kesää ja kärpäsiä. Edessä onkin viimeinen kesä kotiäitinä kotona lasten kanssa, toivottavasti saadaan nauttia siitä hyvien kelejen kera.

Joko siellä ollaan virittäytymässä kesään ja suunniteltu pihan tai parvekkeen laittoa?

Paula / Viisikko - -

10 kommenttia “Kesää odotellessa – terassikuvia

 1. Oi, ihanalta näyttää teidän terassi ja piha! &hearts; Noista kasvatuslaatikoista olen vähän kade! Meidän minipihalle ei mahdu tuollaisia mitenkään, joten on tyydyttävä ruukkukasvatukseen. Mitä herkkuja sulla siellä kasvaa?<br />
  <br />
  Meikäläistä polttelee jo kovin terassinsisustaminen ja pihahommat! Voi, kunpa tulisi äkkiä jo lämpimämmät ilma! 🙂

  1. Kiitos Heidi! &hearts; Kasvatuslaatikot on kyllä tosi kivat, viime vuonna siellä oli mm. eri salaatteja, persiljaa, minttua, hernettä, rucolaa ja joitain muita yrttejä! Katsotaan, mitä kaikkea tulee tänä vuonna laitettua. 🙂

  1. Kiitos Heini! Tämä on rivitalon pääty, jossa asumme. Piha on L-muotoinen ja on näin ollen ihan mukavan kokoinen rivarin piha! 🙂

  2. On kyllä tosi kiva piha. Mitä muuten tykkäätte rivariasumisesta? Kovasti haaveillaan muutosta.

  3. Tykätään kovasti! 🙂 Me asutaan pienessä yhtiössä, jossa on mukavaa porukkaa ja kiva henki. Itse olen asunut lapsuudenkin rivitalossa, sitten opiskeluaikoina asuttiin miehen kanssa vuokrakerrostalossa ja ensimmäinen yhteinen omistusasunto puolestaan oli tässä samassa taloyhtiössä luhtitalon toisessa kerroksessa. Mutta kyllä tämä rivari on meidän juttu, erityisesti se, että saa nauttia omasta pihasta ja vaikkapa siitä grillaamisesta ja pienestä kasvimaasta, mutta ei ole suurta pihaa hoidettavana. Meiltä löytyy pihan lisäksi yläkerrasta parveke, johon pääsee sitten mukavasti vaikka saunan jälkeen vilvoittelemaan.

  4. Aaa, kuulostaa ihanalta! Kauhistuttaa, kun joittenkin mielestä rivitalossa on kerrodtalon ja oktn huonot puolet samassa paketissa. Kiva kuulla tämä sinunkin näkökulmasi. 🙂

  5. Itse en ole kyllä juurikaan huonoa kuullut keneltäkään rivitaloasumisesta. Mutta riippuuhan se viihtyminen paljon myös asuinalueesta ja naapureista 🙂

 2. Mä odotan kovasti kesää ja pihan kunnostustöitä. Viime kesänä laitettiin meidän jätti pihaa kuntoon ja tänä kesänä jatketaan. Toivottavasti tänä kesänä saisin tehtyä suunnitellut pihahommat valmiiksi, jotta piha alkaisi olla mieleinen ja helppohoitoinen. Kasvulaatikot jatkaa meilläkin ja salaa haaveilen kasvihuoneesta..

  1. Helppohoitoisuus on kyllä itselläkin pihahommissa tärkeää. Ihan koko kesää ei haluaisi kuitenkaan tehdä puutarhahommia! Laittelehan bloginkin puolelle pihakuvia! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *