Rahka-raejuusto teeleivät

Hyvää huomenta ja ihanaa alkanutta huhtikuuta! 

Olin tuossa ennen pääsiäista ollut hyvän tovin melko karsitulla ja etenkin vähän viljatuotteita sisältävällä ruokavaliolla (poislukien ne tyttöjen synttärit!) ja olo oli hyvä. Pääsiäisenä tuli kuitenkin syötyä enemmän mitä sattuu ja sen kyllä huomasi heti olossa. Päätä särkee, vatsa on kuin ilmapallo ja muutoinkin olo tukkoinen. Olen jo pitkään tiennyt, ja taas sain huomata, että etenkään se vehnä ei sovi omalle vatsalleni. Mutta mikäköhän siinä kieltäytymisessä onkin niin vaikeaa? Vaikka tietää jostakin aiheutuvan huono olo. Vähän sama kuin joskus osteli irtokarkkeja ja söi niin kauan, että ”saavutti” sen huonon olon. Sitten vasta tiesi syöneensä tarpeeksi.  

Muun muassa näitä herkullisia teeleipiä tuli tehtyä pääsiäisenä iltapalaksi lapsille ja tein sen virheen, että maistoin itsekin. Ja taas sain todeta saman, että ne näpit olisi vain osattava pitää erossa vehnästä. Ei siinä mitään, mutta kun nämäkin olivat todella herkullisia. Tuoreina ja lämpiminä, pelkkää voita päällä. Ai että!

IMG_8661.jpg

Teille muille, joille vehnä ei aiheuta oireita, jaan resepetin, joka on vähän omasta päästä heitetty, yhtä reseptiä hieman mukaillen.

Rahka-raejuusto teeleivät

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

150 g raejuustoa

200 g rasvatonta maitorahkaa

1 dl juoksevaa margariinia

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja raejuusto. Lisää rasva ja rahka. Sekoita tasaiseksi ja taputtele pellille neljäksi ohuehkoksi leiväksi.

Paista 225 asteessa n. 15min.

IMG_8651.jpg

Parasta nautittuna lämpimänä voin kanssa!

Tämä viikko on taas menty terveellisemmällä linjalla ja parantuneen olon huomaa todella nopeasti! Paljon tuoreita kasviksia ja paljon vettä. Niillä se olo pysyykin raikkaana. Koulupäivinäkin olen nyt pilkkonut valmiiksi kasvikset kippoon ja popsinut ne autossa matkalla kouluun. Vatsa täynnä ei sorru houkutuksiin koulun kahviossa!

Houkutuksista puheen ollen, joko olette ehtineet tutustua hullareiden kuvastoon!? Minä vilkaisin sitä pikaisesti illalla, mutta täytyy vielä paneutua hiukan tarkemmin! Ensi viikko on harmillisen kiireinen, joten saa nähdä, miten siellä ehtii käydä. Tuo kun on sellainen paikka, jonne en lasten kanssa jaksa lähteä… Perinteisesti olen ostanut lapsille kenkiä ja perus käyttövaatteita, toivotaan, että kokoja on vielä jäljellä, kun pitkien päivien jälkeen juuri ennen yhdeksää oven kahvoissa roikun! 😉

Nyt kuitenkin toivottelen ihanaa viikonloppua! Toivotaan aurinkoisia säitä ja nautitaan olosta!

Paula / Viisikko - -

2 kommenttia “Rahka-raejuusto teeleivät

  1. Tervetuloa Casaan! ♥ Olen vähän myöhässä näiden tervetuliaisten kanssa, mutta parempi myöhään, kun ei milloinkaan 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *