Pääsiäismuffinsit

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/14797325/?claim=c2p8nwmrwvw”>Follow my blog with Bloglovin</a>
 
Huomenta ja hyvää kiirastorstaita!
 
Nämä lyhyet arkiviikot menevät aina hurjan nopeasti ja tänään päästäänkin sitten viettämään pitkiä pyhiä! Kaikenlaista puuhaa olisi luvassa ja ainakin kevätsiivousta, pientä maalailuprojektia sekä kouluhommia olisi kaiken muun lisäksi mukava ehtiä tässä pyhien aikana tekemään. Eilen kävinkin jo pääsiäisen ruokaostoksilla, tänään vähän siivoiluja ennen pääsiäisen viettoon ryhtymistä. Meidän menu koostuu hyvin pitkälti lampaasta, punaviinistä ja mämmistä. Pääsiäisruokien suhteen pääseekin paljon helpommalla kuin vaikkapa joulun! 
 
Nyt ajattelin kuitenkin tulla jakamaan viime hetken reseptin herkullisista pääsiäismuffinseista, joita innostuttiin pojan kanssa jo pari viikkoa sitten tekemään. Nämä muffinsit tehtiin kokeiluverisoina tyttöjen synttäreitä varten ja nämä tosiaan koristeltiin pääsiäisteemalla. Synttäreillä linnunmunat korvattiin ranskanpastilleilla ja pinkeillä muffinivuoilla ja olivat ihan eri näköisiä!
 

IMG_7651.jpg

IMG_7656.jpg

Pääsiäismuffinsit (n. 15 kpl)

2 kananmunaa
2dl sokeria
1dl maitoa
50g sulatettua voita
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
4rkl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa sokeri ja muna vaahdoksi, lisää maito ja sulatettu voi.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita huolella.
Jaa taikina vuokiin ja laita pala tummaa suklaata jokaiseen leivonnaiseen.

Paista 200 astessa n. 10min.

(Tarkkana paistoajan kanssa, mikäli tykkäät sellaisesta mutakakkumaisesta koostumuksesta!)
Kuorrute:

500g mascarponejuustoa
5dl tomusokeria

koristeeksi linnunmuna-suklaakarkkeja

IMG_7652.jpg

IMG_7673.jpg

Pääsiäinen ei itselleni loppujen lopuksi ole ennen tarkoittanut muuta kuin ekstravapaapäiviä, mutta onhan se lasten kasvaessa kiva muodostaa jotain pääsiäisperinteitä, vaikkapa sitten ruokaan ja syömiseen liittyviä! Itsehän olen tänä vuonna tosiaan ihastunut täysin mämmiin ja sitä on syöty jo useampi rasiallinen! Eilisissä iltauutisissakin muuten juuri mainittiin, että mämmin myynti on tippunut vuosi vuodelta. Syyksi veikattiin muun muassa makutottumusten muuttumista sekä mämmin epätrendikkyyttä!

Mikä on teidän ehdoton pääsiäisherkku? Entä maistuuko teille mämmi?

2 kommenttia “Pääsiäismuffinsit

  1. Oi, tuo viimeisen kuvan Sorsakosken lusikka! Sydämessä sykähti kun sen näin. Mulla on itselläni yksi tuollainen lusikka ja sillä on syvä tunnearvo. Lapsena minulta usein kysyttiin, minkä lusikan haluan ja valitsin aina &quot;kuningatarlusikan&quot;. Kyseessä oli siis juuri tuo lusikka, jonka jostain syystä ristin kuningatarlusikaksi. Nappasin sen mukaani, kun muutin pois lapsuudenkodistani ja nyt se on minulla täällä. Tulee lämpimiä muistoja mieleen. &hearts; :)<br />
    <br />
    Mulla ei oikeastaan ole mitään ehdotonta pääsiäisherkkua, mutta yleensä pitää saada pikkuisen pashaa ja mämmiä kermalla. Iloista pääsiäistä teille! 🙂

    1. Nämä lusikat ovat kyllä kauniita. Ihanaa, että sinulla on näihin samaisiin liittyen tuollainen tarina! &hearts; Meillä on näitä useampia ja ovat lähinnä koristeena vitriinikaapissa. Vaatisivat kylläkin huolellista putsausta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *