Pääsiäiskoristeita taikataikinasta

Huh, olipa touhukas, mutta kiva viikonloppu, mikä tosin kului taas aivan liian vauhdilla! Mutta nyt on tyttöjen juhlat juhlittu ja kaappi täynnä herkkujen jämiä, joiden voimin on hyvä lähteä taas uuteen arkiviikkoon. Mies tuosta juuri lähti töihin kokeiluversiomielessä tehty pieni mariannejuustokakku kainalossaan! Lopullisesta kakusta tuli todella hyvä ja yksi kakku hupeni eilisen aikana. Parempi kuitenkin viedä suurimmat jämät sentään muiden syötäväksi, ettei ole kaikki omalla vyötäröllä! Sillä itseltähän ei juuri itsekuria löydy, jos tuollaisia on kaapissa…

Mutta ennen kuin jaan paloja meidän eilisestä juhlatunnelmasta, katsastetaan vielä yksi kiva pääsiäisaskarteluidea, sillä seuraava juhla on jo ihan nurkalla.

 Viime joulun hitti taisi olla kaikenlaiset taikataikinasta valmistetut koristeet. Itse tein jo edellisvuonna Clas Ohlsonilta ostetusta valmiista massasta vastaavia koristeita piparimuoteilla joulukorttien koristeiksi, mutta nyt pääsiäisen lähestyessä, päätin itsekin kokeilla tuota taikinaa.

taikataikinakoristeet

Taikina on hyvin helppo toteuttaa ja tarvitset vain:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl suolaa
1 dl vettä
1 rkl ruokaöljyä
Sekoita aineet keskenään, vaivaa hetki ja kauli noin 3mm paksuksi levyksi jauhotetulle leivinpaperille. Leikkaa haluamasi muotoisia paloja ja paista uunissa 100 asteessa noin 3-4 tuntia. Muista tehdä reikä valmiiksi, mikäli haluat ripustettavan koristeen!

Meidän pääsiäistä pääsi koristamaan tietysti erilaiset pääsiäismunat.

tee itse pääsiäiskoristeet

pääsiäiskoristeet taikataikinasta

Näistä kaikista tuli todella kivoja, mutta oma lempparini on kuitenkin tämä sulka:

diy taikataikina

Piparkakkumuotillahan olisi helpointa leikata muotoja taikinasta, mutta tässä tapauksessa jouduin käyttämään vain veistä. Reunat jäivät rosoisiksi ja näitähän olisi voinut hiekkapaperilla hioa tasaisemmiksi. Minusta näihin kuitenkin sopii tällainen rosoisuus.

Nyt reippaana arjen askareisiin ja palataan pian juhlatunnelmissa!
Mukavaa uutta viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *