Opiskelupäiviä

Tämä viikko alkoi hieman erilaisissa tunnelmissa miehen lomaillessa ja oltiin jo etukäteen sovittu, että maanantaina ja tiistaina suuntaan koko päiväksi opinnäytetyön pariin koululle. Tuntui hassulta pakata aamulla kamat ja hypätä autoon jättäen mies lasten kanssa koko arkipäiväksi kotiin! Oikein virkistävä viikon aloitus joka tapauksessa!

cats.jpg

Opiskeluista ei sen kummemmin ole tullut kirjoiteltua, mutta nyt kevään aikana yritän tosiaan saada teoriapohjan valmiiksi ja huhtikuun alkuun on jo varattu viitekehysseminaari, jonka eteen tein eilen ja maanantaina kovasti töitä. Maanantaina olin koko päivän ihan liekeissä, mutta myönnetään, että tiistaina ote lipsui ja ihan täyttä päivää en opparin parissa jaksanut istua… No sitten ehti hyvin vielä kirppiskierrokselle jne!

Tällaisia koko päivän kestäviä rutistuksia tarvitsisi kevään mittaan varmasti useammankin, että saisi työtä kunnolla eteenpäin. Valitettavasti näihin ei vaan oikein ole mahdollisuuksia miehen ollessa arkiviikot töissä ja viikonloput puolestaan täyttyvät kaikesta muusta ohjelmasta. Muutama tunti siellä täällä käytettynä ei oikein edistä opinnäytetyötä tarpeeksi kokonaisvaltaisesti. Lasten päiväuniajat olen todennut ihan sopiviksi erilaisten kurssitehtävien tekemiseen, mutta jotenkin tämä oppari vaatii aina vähän pidemmän ajan päästääkseen aina edes uudestaan vauhtiin.
Opiskeluista yleisesti ottaen täytyy sanoa, että tämä on antanut itselleni aivan valtavan paljon. Ihanaa saada päivittää tietojaan, päästä toteuttamaan itseään ja tekemään muutakin kuin niitä äidin velvollisuuksia ja ihan mahtavaa on ollut tavata uusia ihmisiä. (Onpa sieltä samoilta kursseilta löytynyt toinen kaksosäitikin ja -isä!) 😉
Minun opiskelujen aloittaminen on toki vaatinut aikamoista sitoutumista hommaan koko perheeltä, etenkin mieheltäni, joka tietysti aina hoitaa lapset sen ajan, kun olen luennoilla tai teen koulutehtäviä. Meillä kun se menee aina niin, että toisen ollessa pois remmistä, hoitaa toinen aina kaiken yksin. Mutta toki tämä tiedostettiin jo kun kouluun hain ja, kun niitä yhteisiä lapsia on, tulee tällaiset päätöksetkin toki tehdä aina yhdessä ja molempien osapuolien siihen sitten sitoutua.
Ainut miinuspuoli opiskeluissa on koko perheen kesken vietettävän ajan vähäisyys. Arki-illat on lähes poikkeuksetta läpsystä vaihto, joko mä lähden koululle tai mies harrastuksiin. Lauantai aamupäivät samoin käydään vuorotellen omissa harrastuksissa. Ja mies käy vielä sunnuntaina harrastamassa. Ja siihen lisäksi nyt alkuvuonna on ollut paljon synttäreitä ja muita kutsuja, joilla on juostu. Toisaalta täytyy myöntää, että mä nautin tällaisesta elämästä. Pieni kiireen tuntu ja ohjelmantäyteiset viikot on mun makuun. Vierivä kivi ei sammaloidu jne.! 😉

Pyysin muuten miestä nappailemaan näistä päivistä kuvia, joten lasten päivä isin kanssa -postausta luvassa lähiaikoina!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *