Vohvelibrunssi

Uusimmasta K-ruoka lehdestä innostuneena järkkäsin viime viikonloppuna vohvelibrunssin perheellemme. En ole aiemmin tehnytkään vohveleista suolaisia versioita ja meidän pöytään päätyikin ihania brunssille sopivia BLT-vohveleita. Näiden suolaisten herkkujen lisäksi tein kasan vohveleita kermavaahdon, marjojen, hedelmien, vaahterasiirapin ja sokerin kanssa nautittavaksi.

Kattauksesta ja brunssista tuli niin herkullinen ja mieluinen meille kaikille, että ajattelin jakaa kuvat täällä blogissakin.

IMG_6992.JPG

IMG_7015.JPG

IMG_6997.JPG

Vohvelitaikina:

n.15kpl

3 kananmunaa
3dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta
suolaa 3/4dl sulatettua voita
2dl vichyä

Riko munat kulhoon ja vatkaa käsin rakenne rikki. Lisää maito. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja kaada taikinan sekaan kahdessa osassa. Lisää suola ja rasva.

Anna kohota ainakin puoli tuntia. Lisää vichy ja sekoita tasaiseksi.

IMG_6990.JPG

BLT-vohvelit:

Vohveleita edellisen ohjeen mukaan.

Lisäksi pekonia, salaattia, tomaattia, majoneesia ja grillitikkuja.

Paista pekonit uunissa 220 asteessa. Laita pekonit foliolla vuoratun pellin päälle ja kylmään uuniin, jolloin niistä tulee erityisen rapeita. Nosta valmiit pekonit talouspaperin päälle, jotta suurin rasva jää paperiin.,

Leikkaa vohvelien sydämet irti ja kasaa yhden vohvelin sydämet yhdeksi leiväksi. Laita väleihin majoneesia, salaattia, tomaattia ja pekonia.

IMG_6999.JPG

Älyttömän hyviä, kannattaa kokeilla!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *