Makuuhuoneen vaatesäilytys

Remontti-innostuksen myötä makuuhuoneen alkuperäiset yli 30 vuotta vanhat vaatekaapit saivat lähteä ja kokonaisuus korvattiin Ikean metrin leveällä Pax-vaatekaapilla sekä Ikean Malm-lipastolla. Lipasto siirtyi meidän makuuhuoneeseen tyttöjen huoneesta ja tyttöjen vaatteet ovat nyt vain yhdessä tuollaisessa lipastossa. Aika väljästi oli tavarat kahteen lipastoon laitettu, kun siirron myötä kaikki tavarat mahtuu oikein hyvin yhteenkin! 😉
makuuhuoneen vaatesäilytys
korusäilytys makuuhuoneessa

Mä olen jo pitkään haaveillut saavani vaatteet syvien ja kapeiden hyllylevyjen sijaan laatikoihin. Lasten vaatteilla tämä on ainakin toiminut ja nyt lyhyen käyttökokemuksen jälkeen tuntuu toimivan myös meidän aikuisten vaatteille. Ja nuo Malmin laatikothan ovat oikeasti varsinaiset tilaihmeet. Tavaraa ja vaatetta niihin mahtuu yllättävän paljon!

vaatteet lipastossa

Pax-kaappiin valittiin yksi ylähylly, jolle ostettiin Ikeasta kaksi säilytyskassia (näissä jemmassa tällä hetkellä alennusmyynneistä ostettuja lahjoja lapsille!). Hyllyn alla on henkaritanko ja alhaalta löytyy laatikoita. Koska halusimme ehdottomasti ovet liukuovien sijaan, jouduimme ottamaan alimmille laatikonpaikoille ritiläkorit. Ovien saranat eivät mahdu, jos alimpina on laatikot. Tätä ongelmaa ei liukuovien kanssa ole, mutta se ei meille ollut vaihtoehto. Me pidämme enemmän tavallisista ovista. Vähän omaa silmää häiritsee, että eivät ole yhtenäiset, mutta eiväthän nuo nyt ovien takaa näykään!

ikea vaatesäilytys makuuhuone

Laatikoiden myötä koko kaappi tulee todella hyvin hyötykäyttöön. Vaatteet ovat laatikoissa todella väljästi ja oikeasti niihin mahtuisi vielä paljon paljon enemmänkin vaatteita. Oikein passeli säilytystila siis meidän kahden aikuisen vaatteille. Malmin alimmassa laatikossa on lisäksi meidän lakanat ja tyynyliinat.

Lipaston myötä sain makuuhuoneeseen myös kaipaamani laskutilaa ja nyt lipaston päällä on kaunis asetelma koruja, kukkia ja laukku. Tuo kimalteleva kultainen kirjekuorilaukku on muuten meidän lapsuudesta ja ollut minun ja siskoni leikeissä. En varsinaisesti tiedä, mistä tämä on peräisin, mutta jos olisi hieman paremmassa kunnossa voisi tätä oikeasti jossain juhlissa käyttääkin! Kaunis koriste makuuhuoneen vaatesäilytyksen yhteydessä joka tapauksessa.

makuuhuoneen sisustus

malm lipasto vaatesäilytys
Korusäilytystä pohdinkin tuossa aiemmin ja päätin olla ostamatta mitään uutta säilytysratkaisua, vaan asettelin koruni Iittalan teräsvadille, pieneen Iittalan vitriinirasiaan sekä pieneen aalto-kynttiläkippoon.
Makuuhuoneeseen tuli uudistuksen myötä myös peili. Peili siirrettiin makkariin alakerran eteiskäytävältä, jonne puolestaan laitetaan hieman erilainen ratkaisu. Se on muuten jännä, miten paljon seinäpeili tuo tilan tuntua!
lautaseinä makuuhuone

lautaseinä

Makuuhuoneessa oli aiemmin beiget nukkamatot sängyn molemmin puolin. Nyt kaipaisin kuitenkin jotain uutta ja mattojen etsiminen onkin seuraavaksi to do-listalla.

Makkarin ilme on täys kymppi! Vaatekaappien uusiminen toi käytännöllisyyttä ja helpotusta arjen toimiin, mutta ehdottomasti myös silmäniloa!

Mitäs pidät meidän makuuhuoneen uudistuneesta ilmeestä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *