Projekti: makuuhuoneen vaatesäilytys

Nyt kun vessarempan myötä päästiin remontoinnin makuun, päätettiin laittaa myös makuuhuoneen vaatesäilytys uusiksi. Meidän makuuhuoneessa on alkuperäiset 30 vuotta vanhat kaapistot, neljä ovea, joista kahden takana henkaritilaa ja kahdessa ne maailman epäkäytännöllisimmät kapeat ja syvät hyllyt.
Tällaiset kaapit eivät koskaan ole olleet mieleeni, mutta en myöskään pidä liukuovista. Tyttöjen huoneessa vaatesäilytys on hoidettu lipastoilla ja olenkin jo pitkään haaveillut jonkinlaisesta lipastoratkaisusta myös meidän makuuhuoneeseen. Nyt sain vihdoin sellaisen suunnitelman toteutettua, mikä lähtee myös toteutukseen! Koko kämpässä pitäisi kuitenkin nyt vessarempan jälkeen tehdä suursiivous, sillä remppapölyä kulkeutuu väkisinkin joka paikkaan. Samoilla pölyillä rempataan siis hieman myös makuuhuonetta!
fejka-tekokasvi__0114572_PE267091_S4-til
Pieni säilytyslokerikko Stockmann, muut Ikea.
Ideana siis on, että vanhat kaapistot (200cm) korvataan 100cm leveällä Ikean Pax-vaatekaapilla sekä 80cm leveällä ja 123cm korkealla Malm-lipastolla. Lipasto siirretään meidän makuuhuoneeseen tyttöjen huoneesta, eli uutta ei tarvitse ostaa. 
Tyttöjen huoneeseen jää tämän muutoksen myötä vain yksi lipasto. Huoneen sisustus menee kuitenkin lähes kokonaan uusiksi, kunhan ollaan valmiita siirtämään tytöt pois pinnasängyistä. Siihen asti pärjätään hyvin yhdelläkin lipastolla, vaikka se yksinään vähän hassulta näytttääkin!
Periaatteessa säilytystila meidän makuuhuoneessa hieman vähenee, mutta nytkin kaapissa on ollut paljon tyhjää tilaa, joten uskon, että tulevaisuudessakin meidän vaatteet tulevat mahtumaan lipastoon ja yhteen kaappiin. Ja kärjistettynä olen sitä mieltä, että mieluummin vähän tavaraa kuin paljon säilytystilaa. Lisäksi saan sisustuksen kannalta kauniin laskutilan, mikä jää syvennykseen tuohon Malmin päälle. Siinä voi sitten säilyttää esimerkiksi koruja.

Itse vaatekaapin sisältöä olen suunnitellut karkeasti tämän näköiseksi:

pax%2Bkaappi%2Bsuunnitelma.png

Haluan kaappiin henkaritilaa, mutta koska suurin osa meidän henkarivaatteista on kuitenkin esimerkiksi kauluspaitoja tms, mahtuu kaappiin myös laatikosto. Riittää siis, että vain 50cm matkalta henkaritila on lattiaan asti. Mahdollisesti tuohon oikeallekin voisi laittaa esim yhden hyllyn tai vastaavasti ylös yhden täysleveän hyllyn. Kaapin korkeus nimittäin on 236cm ja korkeus riittää oikein mainiosti pitkille vaatteille, iltapukuja kaapisani löytyy nimittäin tasan 0.

Olemme myös suunnitelleet, että jossain vaiheessa haluamme yläkertaan toisen television lapsia mutta myös meitä aikuisia varten. Enkä haluaisi velä moneen vuoteen laittaa telkkaria lastenhuoneeseen. Nyt tuohon Malmin päälle muodostuu sopiva kolo myös pienelle telkkarille.

Vanhat kaapit on jo purettu ja huomasinkin tätä kirjoittaessa, että blogistakaan ei oikeastaan löydy kuvia vanhoista kaapistoista. Kunnollisia ennen-jälkeen kuvia ei siis valitettavasti blogissa tulla näkemään, mutta valmiista lopputuloksesta varmasti sitäkin enemmän!

Vanhojen alkuperäisten kiinteiden kaappien takana on tietysti täysin viimeistelemätöntä pintaa. Eli seinissä on maalaamattomat levyt ja lattiasta puuttuu pintamateriaali. Sen lisäksi, että on purettu, on myös tasoitettu ja maalattu seiniä ja vielä pitäisi asentaa lattia. Onneksi yläkertaan asentamaamme parkettia löytyy vielä ylijääämänä omasta takaa.

Sitten vaan yksi Ikea-keikka ja kaappia kasaamaan!
Lopputuloksesta tulee varmasti ihana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *