Vuoden 2015 vaateostokset

Viime vuoden alussa suunnittelin pitäväni kirjaa kuluvan vuoden vaateostoksista ja elokuussa kirjoittelinkin välikatsausta siitä, mitä hankintoja alkuvuoden aikana on tullut omaan vaatekaappiin tehtyä. Välikatsauksen voit lukea täältä.
Minulla on tavoitteena ”hyvän mielen-vaatekaappi”, mikä itselleni tarkoittaa että 
– vaatekaappi ei pursuile
– siellä ei ole mitään liian suuria tai liian pieniä vaatteita
-vaatteet ovat helposti yhdisteltävissä
– tiedän mitä omistan. 
Tavoitteena on myös, että vaatteet ovat laadukkaita ja kestävät kulutusta. Mikään nimittäin ei ole niin kauheaa kuin se ensimmäisissä pesuissa käyttökelvottomaksi muuttunut vaate.
Laatuun olen omasta mielestäni onnistunutkin satsaamaan tai ainakin vaatteet ovat vielä erinomaisessa kunnossa. Olen myös vihdoin tainnut lopullisesti päästä eroon siitä trikoopaitojen ostelusta, yhdessä vaiheessa joitain vuosia sitten kun tuli harvase viikko kiikutettua esimerkiksi H&M:stä jokin trikoopaita kotiin. Niin ja miksikä niitä sitten osteli niin usein? Ehkä juuri siksi, kun ne nyppääntyivät ja menettivät muotonsa parissa viikossa…
Mitä sitten olen ostanut loppuvuoden 2015 aikana? Pakko myöntää, että yllättävän paljon! Ja aikamoinen mekkorakastuminen tapahtui kuluneen vuoden aikana!
Nosh Organics -ministar jakku ~ 53 €
Nosh Organics -ministar mekko ~ 59€
Nosh Organics kidemekko ~ 56€
Me&I raidallinen mekko ~ 63 €
2 x kotileggingsit ~ 16 €
Toppahousut ~ 25€
Toppahanskat ~ 10 €
Fleecetakki ~ 10 €
4 x mustat paksut sukkahousut ~ 30 €
Poncho ~ 17 €
Converse kassi uintikassiksi ~ 20 €
2 x yöpuku ~ 30€
kotitossut ~ 9 €
yht ~ 398 €
NOSH_33304_naiset_pusakat_ministar_jakku
Kuvat: Nosh Organics
152703_individ_150724.jpg
Kuva: Me&I
Mekot ovat olleet tämän syksyn hitti ja oikeasti vasta nyt olen tajunnut kuinka käteviä ne on. Materiaali ja leikkaus kun vaikuttaa mekossa paljon mekon juhlavuuteen. Noshin ministar mekko on ollut ihan lemppariostos ja sitä olen käyttänyt ihan tässä kotioloissa ja arjen menoissa lasten kanssa. Sen takia sukkahousujakin on joutunut ostamaan useammat, kahdet kun olen jo onnistunut rikkomaan tässä arjen pyörityksessä. Vinkkejä kestävistä paksuista mustista sukkahousuista otetaan vastaan! Tajusin syksyllä ja nyt talvella myös sen, että ohuen mekon helman saa hyvin laitettua myös esim toppahousujen sisään. Ulkoilu lasten kanssa onnistuu palelematta, mutta jos päätyykiin jonnekin sisälle, on alla siistit sisävaatteet. Kuinka kätevää!
Toppahousut, toppahanskat ja fleecetakki kotioloihin ja välikerrastoksi takin alle tulivat todelliseen tarpeeseen. Nämä kaikki hankin XXL:stä ja taisivat kaikki olla alennuksessa, hyvin halvalla pääsinkin näiden hankintojen osalta. Ja ovat olleet jo kovassa käytössä!
Välipäivien alesta puolestaan ostin vähän heräteostoksina Lindexin ponchon ja Conversen liilan kassin uintikamoille (kuva vilahtanut instan puolella). Ponchoon olen kyllä rakastunut täysin! Kassi puolestaan on juuri hyvän kokoinen uintikamoille ja sekin on ollut ahkerassa käytössä.
WP_20151230_023.jpg
Edellisiin jos lisätään nämä alkuvuoden ostokset:
Nosh Organics -jakku ~ 60€
Nosh Organics -toppi ~ 40€
Lippis ~ 25€
Lindex farkut ~ 40€
Sandaalit ~ 35€
3 x alushousut ~ 18€
2 x kotileggingsit ~ 16€
3 x rintsikat ~ 80€
on koko vuoden vaateostosten määrä rahassa 712 €.
En oikeastaan tiedä, mitä mieltä olen tuosta summasta. Onhan se tavallaan paljon, mutta, jos katsoo sisältöä, eli mitä rahalla olen saanut, on summa loppujen lopuksi mielestäni kuitenkin ihan kohtuullinen koko vuoden ostoksiksi. Suurin osa näistä on myös sellaisia, joita uskon käyttäväni vuodesta toiseen ja ilmeisesti ainakin nuo Noshin vaatteet ovat erittäin laadukkaita ja kestävät kulutusta ja pesua. Tietysti esim. rintsikat, alushousut, sukkikset yms ovat sellaisia, joita joutuu joka vuosi uusimaan, mutta mielestäni pääasia, että muut hankinnat ovat sellaisia pitkäikäisiä hankintoja. Yöpukuja en ollut ostanut todella moneen vuoteen ja nyt uusin kerralla kaikki. Vanhat heitin menemään ja ostin suoraan kaksi uutta.
Ja mielestäni ihan hyvin, että koko vuoden aikana olen ostanut vain yhdet kengät, kesäsandaalit. Kertoo siis siitä, että kaapista löytyy tarkoituksenmukaisia kenkiä moneen menoon, eikä tarvetta uusille ole ollut. Mun kenkäkaappiin pääset muuten kurkistamaan tästä. Muutamista näistä kengistä olen luopunut, mutta suuria muutoksia siis ei ole tapahtunut. Myöskään käsilaukkuihin en ole tuhlannut (vaikka laivalla yhteen ihanuuteen sortuminen olikin hyvin lähellä…!), niitä löytyy tarpeeksi omiin tarpeisiin. Mun laukut löytyy puolestaan täältä.
Huolestuttavaa puolestaan on se, että olen oikeasti joutunut ostamaan vuoden aikana neljät kotileggingsit, mutta kaapissa on vain kahdet. Jäätävän huonolaatuisia, koska oikeasti hajoavat puolessa vuodessa!
Hauskaa myös huomata, että Nosh Organicsia löytyy omasta vaatekaapista jo useampi kappale!
Tänä vuonna puolestaan toivoisin löytäväni ainakin seuraavat:
1. Valkoiset tennarit, edelliset Vagabondin tennarit heitin syksyllä roskiin. Kengät palvelivat vain kaksi vuotta kunnes hajosivat. Nyt siis toivottavasti löydän hieman laadukkaamat yksilöt.
2. Mustat farkut ovat edelleen ostoslistalla. Ei vain ole tullut hyviä vastaan. Edelliset heitin pois niiden ollessa jo liian haalistuneet.
3. Rintsikat, vuosi sitten ostin kolmet, jotka ovat kiertäneet käytössä koko vuoden. Näitä olisi aika taas päivittää.
4. Perus t-paitoja. Muutama simppeli t-paita tulisi tarpeeseen ihan vaikka farkkujen kanssa käytettäväksi. Minulla ei olekaan yhtään t-paitaa!
AD111S080-A11%254012-tile-horz.jpg
Kuvat: Zalando
Tänä vuonna on edessä myös töihin paluu, joten saa nähdä, miten se oma vaatekaappi palveleekaan sitten työelämässä, vai joutuuko syksyllä tehdä enemmänkin hankintoja. Ehkäpä trenssitakin hankkiminen voisi ainakin olla ajankohtaista syksyn tullen!
Tänäkin vuonna aion listata ylös kaikki itselleni ostamani vaatteet, sillä on oikeasti mielenkiintoista ja vähän yllättävääkin, mitä kaikkea vuoden aikana ostaa. Moni varmasti yllättyy, kuinka paljon rahaa vuodessa vaatteisiin, kenkiin tai laukkuihin saakaan uppoamaan! Taidankin asettaa tälle vuodelle jonkin vaatebudjetin ja katsoa, miten helppoa sellaista on noudattaa.
Mitä ajatuksia tämä sinussa herättää? Kuinka paljon sinä ostelet vuoden aikana vaatteita, laukkuja tai kenkiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *