Kolme yötä jouluun

Kolme yötä jouluun ja täällä jouluvalmistelut ovat hyvällä mallilla. Toki joulumielen viimeistelisi se valkoinen maa, mutta valitettavasti tänä vuonna joudutaan tyytymään mustaan jouluun. Vanhempani toivat eilen sekä kuusen että ihania joulukukkia, hyasintin, tulppaaneja sekä alemmassa kuvassa näkyvän punaisen kukan, jonka nimen jo unohdin… Kauniita kaikki joka tapauksessa! Tänään illalla nostetaan kuusi sisälle ja koristellaan se valmiiksi. Meidän lapsuudessa kuusi koristeltiin aina vasta aattoaamuna, mutta itse tykkään fiilistellä kuusta jo ennen aattoa.
IMG_6103.JPG

Tässä taustalla muuten omasta lapsuudestani juliste, joka on meillä ollut aina esillä joulunaikaan. Nyt juliste päätyi meidän seinälle ja tänä vuonna jouluaatto myös vietetään meillä. Seuraksemme tulee minun vanhemmat sekä siskoni perheineen.

IMG_6113.JPG

Tänään heti aamusta leivoin jo valmiiksi tiikerikakun, tällä ohjeella. Vielä tarkoituksena leipoa jouluhalko sekä fudgeja. Myös kinkku paistetaan, mutta muutoin vanhempani huolehtivät suurimmasta osasta jouluruokia. Äitini tekee itse todella hyvät laatikot, mutta omaan makuuni parhaat jouluruoat ovat kuitenkin kraavikalat ja mädit!
Tänä vuonna olen laittanut myös ulos entistä enemmän koristeluita. Perinteisten jouluvalojen lisäksi siis. Portin reunassa kukka-amppelissa on havuja ja punainen lyhty ja isossa valkoisessa lyhdyssä on jouluvalot.

IMG_6123.JPG

IMG_6134.JPG

Terassin pöydällä on musta lyhty, havuja ja kanervia. Nämä näkyvät kauniisti ikkunasta sisälle olohuoneeseen.

IMG_6129.JPG

Etuoven koristelut ovat jo vilahtaneet useissakin postauksissa, mutta tässä vielä kertaalleen!
IMG_5923.JPG
Lisäksi piipahdettiin tänään lasten kanssa kauppareissun yhteydessä Clas Ohlsonilla ja ostin kolme ulkotulitelinettä, joihin laitetaan tulet aatoksi. Kauniit telineet ovat käännettävät, toiselle puolelle voi laittaa pienemmän tulen.

IMG_6144.JPG

Yritän ehtiä palailemaan ennen aattoa vielä muutamalla fiiliskuvalla meidän joulukodista sekä kuusesta. Nyt muistetaan kuitenkin kiireen keskellä nauttia tästä joulunalusajasta – turhia stressaamatta! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *