Joulukuun ensimmäinen

Niin vaan vuoden viimeinen kuukausi polkaistiin tänään käyntiin. Syksy on ollut aikamoista hurlumheitä ja joulu tuo pienen lomailun ainakin koulusta. Luentoja on vielä muutamalla viikolla ja yksi isompi raportti pitäisi viimeistellä, mutta sitten jäädään joululomalle! Tosin sitten ”lomalla” olisi tarkoitus yrittää saada opinnäytetyötä hieman eteenpäin… Tammikuussa alkaakin sitten melko tiukka koko alkuvuoden kestävä rutistus koulun suhteen. Tarkoituksena olisi saada kunnianhimoisen monta kurssia suoritettua kevätlukukaudella, sillä syksyllä koittaa sitten kuitenkin töihin paluu ja arki muuttuu varmasti vielä paljon raskaammaksi. Vaikka koulun aloitus on tuntunut tosi hyvältä ja olen todella tyytyväinen päätökseeni, on syksy toki ollut myös tiukka. Sen lisäksi, että koulu työllistää paljon, on 2×1,5v + 3v melkoisen haastava ikäyhdistelmä, eikä hampaiden kiristelyltä ole vältytty… Välillä tuo kolmikko on niin hyvää pataa ja leikit sujuu hyvin, mutta hitto ne osaavat myös tapella! Erityisesti tytöt keskenään, ja heillä onkin ollut nyt sellainen kiva purraan ja revitään tukasta -vaihe… Nyt syksyllä tytöt ovat myös aloittaneet sen ”katsotaan toisia, sitten äitiä, virnistetään ja juostaan eri suuntiin” -meiningin. Ja tietysti tätä tehdään siellä kaikkein vaarallisimmassa paikassa.

IMG_5706.JPG

IMG_5709.JPG

Nyt kuitenkin keskitytään lähitulevaisuuteen ja keskitytään etenkin niihin kivoihin juttuihin, päällimmäisenä tietysti mielessä joulu, vuoden paras juhla! Täällä on päästy viettämään jo pikkujouluja, lahjat on hankittuna ja kortitkin laitetaan lähipäivinä postiin. Perjantaina puolestaan vietetään mun siskon ja hänen tyttönsä kanssa piparitalkoita. Tarkoituksena tehdä iso kasa pipareita ja kummallekin perheelle piparkakkutalot! Tästä yritetään tehdä sellainen kiva perinne lapsille, että serkusten kesken pidetään joka vuosi talkoot!

IMG_5720.JPG

IMG_5724.JPG

Joulukuusi aiheuttaa päänvaivaa. Toki kuusi tulee, sillä aatto vietetään meillä kotona, mutta ihan vähän houkuttelisi panostaa sellaiseen monivuotiseen muoviratkaisuun… Aidossa kuusessa on toki oma tunnelmana, mutta muovikuusessa muutama muu sen puolesta puhuva seikka. Ensinnäkin sen voisi laittaa jo ajoissa esille ja toiseksi se ei karista neulasia! Eikä ole ainakaan vesivahinkovaaraa falskaavasta kuusenjalasta… No, tätä täytyy nyt vielä pohtia. Toinen päänvaiva on joulupukki. Kahtena viime vuonna meillä on pukki käynyt, mutta viime vuotinen oli melkoinen floppi. NYT pitäisi varmasti pukki tilata, parhaiden ajat menee varmasti nopeasti. Mutta mistä näistäkin sitten tietää, että on hyvä ja luotettava (ja selvin päin)?!

IMG_5560.JPG

IMG_5562.JPG

No, toivotaan, että saadaan valkoinen joulu tänne rannikollekin, mites se pukki muuten perille pääsisikään?! 😉 Oikein ihanaa alkavaa joulukuuta ja joulun odotusta! <3

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *