DIY: Omppukynttilät

Mummini oli nähnyt jossain tv:n ruokaohjelmassa omenoista tehtyjä tuikkukynttiläkippoja ja ajatuksesta inspiroituneena päätin kokeilla moisia. Tämä osoittautuikin varsin näyttäväksi, mutta todella helpoksi ideaksi vaikka joulupöytään.
DIY tuikkukippo
Omppukynttilöitä varten tarvitset siis muutaman ihanan punaisen jouluomenan, tuikkuja sekä pienen terävän puukon ja teelusikan. Irrota omenasta kanta ja käännä tämä puoli pöytää vasten. Ota tuikusta mallia, minkä kokoisen aukon omenaan leikkaat ja koverra puukolla aukon reunat. Jouluomenat ovat usein sen verran jauhoisia, että lusikalla pystyy kovertamaan loput. 
omenasta kynttilänjalka

Työnnä tuikku aukkoon ja ihana tuikkukippo on valmis!

omenasta tuikkukippo

omppukynttilä

Todella helppo toteuttaa ja aika kivan näköisiä näistä tulikin. Näitä pitää ehdottomasti tehdä vielä joulun alla uudestaan!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *