DIY:herkkulahja

Kävin alkuviikosta lapsuudenkaverini uudessa kodissa ja koska tuliaisia on aina kiva viedä, päätin kokeilla joululehdestä bongaamaani herkullisen oloista fudgeohjetta.  Hauskaahan on, että olemme kaverin kanssa tunteneet kolmannelta luokalta asti ja meillä molemmilla on kaksoset, hänellä tosin useamman vuoden meidän neitejä vanhemmat. Mutta mukavaa on, kun ollaan samassa elämäntilanteessa heille syntyneen pojan myötä.

Vaikka lasten myötä on tutustunut aivan valtavaan määrään uusia ihania ihmisiä, joista osasta toki tullut hyvinkin läheisiä, on ihanaa olla samassa elämäntilanteessa myös niiden lapsuudesta tuttujen ihmisten kanssa.

Meitä oli hyvin tiivis neljän tytön porukka etenkin yläasteaikoina ja on ihanaa, että vieläkin pidetään säännöllisesti yhtä!

Sen enempää jorisematta, tässä ihana fudgeohje, joka siis alunperin Kaikkien aikojen joulu -lehdestä!

IMG_5072.JPG

Maapähkinävoifudget:

1 sitruuna
2dl kuohukermaa
2dl sokeria
3rkl voita
1,5dl maapähkinävoita (pelkistä pähkinöistä tehty)
1dl tomusokeria

Pinnalle: pistaasipähkinöitä

IMG_5081.JPG

Pese sitruuna ja raasta sen kuori.

Sekoita kerma ja sokeri ja keitä noin 10 minuuttia kunnes seos on ruskeaa ja kinuskimaisen paksua. Nosta kattila pois liedeltä.

Lisää seokseen voi, maapähkinävoi, raastettu sitruunankuori ja tomusokeri. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun rasiaan tai vuokaan (noin 15 x 20 cm).

Kaada toffee vuokaan ja painele tasaiseksi. Vedä palojen viivat valmiiksi. Asettele jokaisen palan päälle kuorittu pistaasipähkinä.

Nosta kylmään jähmettymään ainakin pariksi tunniksi.

Leikkaa viivojen mukaan annospaloiksi.

IMG_5084.JPG

Herkullinen ja kaunis tuliainen joulunalusaikaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *