Vaatekaapin top 10!

Mielen päällä on viime aikoina selvästi ollut erilaiset vaatejutut, niin omat kuin lastenkin. Luonnoksissa on jo hetken aikaa pyörinyt postaus oman vaatekaapin top kympistä, eli ajatuksena kerätä yhteen omia lemppareita, joita voisi kai kutsua oman tyylini ja vaatekappini kulmakiviksi, jotka sopivat moneen menoon eri lailla yhdisteltyinä. Tällä lailla on kiva kartoittaa itselle, mitä vaatteita tykkää käyttää ja mitä sieltä omasta vaatekaapista löytyy. Osa näistä suosikeista on jo useamman vuoden vanhoja ja osa taas hieman uudempia hankintoja.
1. Tummat farkut

Tummat farkut on ehdoton omassa vaatekaapissa. Arkena ovesta ulos poistuessani mulla on nykyään lähes aina jalassa tummat farkut. Tällä hetkellä suosikit on Lindexin vajaamittaiset farkut, joiden lahkeissa yksityiskohtana vetoketjut. Alempana vielä parempia kuvia housuista.

IMG_3815.JPG

2. Musta perustrikoopaita

Tässä vaatekappaleessa olen jo useamman vuoden luottanut Stockmannin Noom -merkkiin. Paidat ovat 100% puuvillaa ja pysyvät hyvänä pesusta toiseen. Useimmiten nämä ovat mulla kotipaitoina, mutta toimii myös farkkujen parina kotioven ulkopuolellakin. Kyseessä siis musta v-kaula-aukkoinen perustrikoo.

3. Vero Modan jakku

Tämä oli yksi niistä palkinto-ostoksistani, joilla päivitin vaatekaappiani vuosi sitten syksyllä aloitettuani superdieetin ja pudotettuani reippaasti raskauskiloja. Jakku on vaan ihana!

IMG_3819.JPG

4. Viskoosipaita

Tämä musta viskoosipaita on jo monta vuotta vanha, mutta edelleen yksi mun luottovaatteista. Siisti, miellyttävä päällä ja edelleen uudenveroinen. Toimii hameen tai farkkujen kanssa.

IMG_3823.JPG

IMG-20150830-WA0008.jpg

Tässä Tallinan hotellihuoneessa otetussa peiliselfiessä yhdistyy monta näistä lemppareista. Tummat farkut, viskoosipaita ja päällä musta Vero Modan jakku, ranteessa luottokello.

5. Musta kynähame

Oma musta kynähameeni on alunperin siskoni vanha ja on oikeasti peräisin varmaan jostain 2000-luvun vaihteesta! Hame on uskomattoman hyvässä kunnossa ollakseen niin vanha ja on ihan ehdoton luottovaate juhliin.

6. Hyvin istuva toppi

Näitä mulla löytyy tällä hetkellä useampikin. Muutama on niitä palkintovaatteita viime syksyltä, mutta suosikkini on kuitenkin ehkä tämä heräteostoksena siskoni Nosh-kutsuilta ostettu toppi. Tämä on ollut mulla kuluneena kesänä todella kovassa käytössä, niin arkena, kuin muutamissa juhlissakin. Yksiin juhliin yhdistin topin mustan kynähameen kanssa ja toimi älyttömän hyvin!

p%25C3%25A4iv%25C3%25A4n%2Basu.jpg

7. Gantin kello

Rannekelloni on useamman vuoden vanha ostos Hulluilta päiviltä ja on musta todella kiva arkikello. Mä en ole koskaan ollut sellaisten sirojen korukellojen ystävä ja tämäkin kello on miesten malli. Kello on omaan ranteeseeni sopivan kookas olematta kuitenkaan liian raskas.

IMG_5895.JPG

8. Ruskeat nahkasaappaat

Klassiseen syys- /talvipukeutumiseen kuuluu mielestäni korottomat saappaat ja itseltäni löytyy pari sekä ruskeana että mustana. Ruskeat on ehdottomasti suosikkini ja ihan pian nämä saakin taas kaivaa esille ja käyttöön! Syksy on kyllä ihanaa aikaa etenkin pukeutumisen kannalta!

IMG_0363.JPG

9. Gaborin nahkanilkkurit

Gaborin kengät olen ostanut joskus monta vuotta sitten työkäyttöön ja ovat varmasti yksi parhaimmista kenkäostoksistani. Malli on yksinkertaisen simppeli, korko sopiva ja malli istuu hyvin jalkaani.

IMG_5921.JPG

IMG_5894.JPG

10. DKNY laukku

DKNY:n pikkulaukku on alelöytö monen vuoden takaa Stockalta. Olin kaverin kanssa ihan ohikulkumatkalla, kun iskin silmäni tähän -50% alelapuin varustettuun klassiseen mustaan laukkuun. Onneksi tuolloin päätin laukun ostaa, on nimittäin ehdottomasti yksi luottoasusteistani!

IMG_3808.JPG

Harkitsemalla ja suunnittelemalla ostoksia tarkemmin olen viime aikoina onnistunut välttämään virheostoksia ja lähes kaikki hankintani ovat olleet nappivalintoja. Tämän vuoksi listasta olisi voinut tulla vielä paljonkin pidempi. Näistä on kuitenkin kiva huomata, että osa suosikeita ja luottovaatteistani ovat jo useammankin vuoden vanhoja. Tekemällä laadukkaita ja harkittuja ostoksia, ei kaikkea tarvitse uusia joka vuosi!

Kiva on myös huomata, miten nämä omat suosikit löytyvät jo aiemmin blogiinkin keräämäni must haves -kollaasin kanssa:

30%2Bmust%2Bhave%2Bvaatetta.jpg

Aiemmin olin siis kerännyt kollaasiin kolmekymmentä vaatetta, jotka mielestäni muodostavat vaatekaapin peruspilarit. Kelloa lukuunottamatta nämä omat top 10 vaatteet voi sanoa löytyvän aiemmasta listauksestani. Yleisesti katsoen, omasta vaatekaapistani löytyy hyvin pitkälti tämän kollaasin vaatteet. Valkoiset tennarini tosin jouduin juuri hetki sitten heittämään pois kulutettuani ne puhki kuluneena kesänä…

Mä oikeasti suosittelen jokaiselle käymään säännöllisesti läpi omaa vaatekaappiaan, kartoittamaan minkälaisista vaatteista pitää ja oikeasti tehdä vaikka oma must haves -kollaasi ja sen avulla miettiä, mitä vaatekaapissa on ja mitä sinne kannattaa ostaa lisää. Näin voi mahdollisesti estää turhien hankintojen tekemistä! Ja toisaalta, kun tietää jonkin tietyn tyyppistä vaatetta käyttävän todella usein voi samantyylisiä olla useampi.

Nyt syksyllä alkaneiden opiskelujen myötä, on ollut muuten ihana saada vaatekaapin sisältö monipuolisemmin käyttöön. Ihana vetäistä päälle jokin vähän fiinimpi pusero ainaisten kotivaatteiden sijaan! Ja tulee käytettyä sellaisia paitoja, joita ei ihan tässä kotioloissa tai lasten kanssa liikkuessa tule käytettyä.

Miltä mun top 10 näyttää sinun silmääsi?
Löytyykö omista suosikeista samantyylisiä juttuja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *