Uusia tuulia kotiäidin arkeen

Viime viikon keskiviikkona oli jännä päivä, kun palasin monen vuoden tauon jälkeen koulunpenkille. Kyseessä oli orientaatiopäivä ja virallisesti opinnot alkoivat tämän viikon keskiviikkona. Kuten jo aiemmin kirjoitinkin, niin nyt syksyn ja näiden opiskeluiden myötä on tosiaan luvassa aikamoisia muutoksia omaan arkeen kotiäitiyden ja lastenhoidon lisäksi!

IMG_3674.JPG

Olen valmistunut tradenomiksi vuonna 2008 ja nyt olisi tarkoitus jatkaa opintoja ja suorittaa tosiaan tuo tradenomin ylemmän AMK:n tutkinto. Mulla on vakituinen työpaikka vakuutusalalla ja töihin olen ilmoittanut palaavani vuoden päästä syksyllä. Ylempi AMK on puolestaan laajuudeltaan 90op ja tavoiteaika koulutuksen suorittamiselle on 2 vuotta. Vielä on itsellekin hieman auki, mitä tapahtuu vuoden päästä ja kuinka nopeasti saan koulun suoritettua. Aika näyttää, enkä vielä aio stressata siitä! Se on selvää, että seuraavan vuoden olen sekä kotiäiti että opiskelija!
Opetusta on keskimäärin kahtena arki-iltana viikossa ja muu opiskelu tapahtuu itsenäisesti. Pikkasen on tätä äitiä jännittänyt… Ensinnäkin se, että miten näiden kotiäitivuosien jälkeen saa ajatukset opiskeluun ja toiseksi se, että millä ajalla mä sitten teen niitä koulujuttuja!? Vaikka pakko myöntää, että suuresti olen nauttinut näistä muutamasta kerrasta, kun olen koululle ajellut, tämä on nyt ihan mun oma juttu monen vuoden jälkeen.
Lasten hoitokuvioissa ei opiskeluiden vuoksi tapahdu muutosta, ainut, että mies tulee olemaan paljon enemmän yksinään lasten kanssa. Näiden alkaneiden opiskelujen vuoksi jouduin nyt myös laittamaan salijäsenyyteni hyllylle, aika ei vain tule riittämään kaikkeen. Blogissa puolestaan tämä tulee varmasti näkymään hieman hiljentyvänä postaustahtina.
IMG_3677.JPG

Vaikka tulevat opiskeluajat ja pikkulapsiarki ei varmasti ole helpoimmasta päästä, uskon, että tämä on nyt hyvä hetki jatkaa opintoja ja tämä tulee antamaan itselle henkilökohtaisesti paljon. Kiva päästä irtautumaan siitä kotiäitimoodista ja tietysti toivon koulutuksen hyödyntävän etenemistä työuralla! Tätä on nyt odotettu siitä asti, kun laitoin hakemukset keväällä menemään!
Löytyykö sieltä ruudun takaa muita opiskelevia äitejä? Olisi kiva kuulla kokemuksia miten olette yhdistäneet pikkulapsiajan ja opiskelut.
Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *