DIY: reseptikirja

Tämä projekti on ollut työn alla valehtelematta varmasti yli vuoden. Kuvittelin, että olisi pikkujuttu kerätä omat reseptisuosikit lähes 50 sivuiseksi kirjaksi ja kuvata ruoat… No, ei se ollut ihan pikkujuttu, mutta nyt kirja on valmis ja saapui viime viikolla postissa! Ja onhan tämä nyt aika mahtava!

Kirja tuntuu jotenkin ihanan kotoisalta ja henkilökohtaiselta, olenhan sen itse tehnyt, mutta sieltä vielä löytyy niitä tuttuja ja turvallisia reseptejä, joista joitakin on tullut leivottua jo omassa lapsuudessa äitini kanssa.

IMG_4028.JPG

IMG_4035.JPG

IMG_4037.JPG

IMG_4040.JPG

Ihan kaikista resepteistä ei ole kuvaa, sillä oikeasti tämä olisi ikuisuusprojekti, jos jokaisesta hollandaisekastikkeesta tms olisi yrittänyt muistaa ottaa kuvan kirjaa varten. Kirjasta löytyy meidän perheen käyttämiä ruokaohjeita, pääasiassa siis sellaisia, joiden tekemiseen tarvitsen ohjetta, eli ihan perus makaronilaatikon tai kinkkukiusauksen ohjeita kirjasta ei kuitenkaan löydy. Mukana on arkiruokia, kastikeohjeita, leivonnaisia ja tarjoiluideoita esimerkiksi juhliin. Loppuun keräsin vielä ideakuvia, eli ottamiani kauniita ruokakuvia, joiden tekemiseen ei kuitenkaan tarvitse erillistä ohjetta.
Mä olen viime aikoina tykästynyt vaan enemmän näihin valokuvakirjoihin. Meiltä löytyy tämän reseptikirjan lisäksi kirja viime vuoden kesäretkistä ja molemmille tytöille on tehty omat kirjat heidän ensimmäisestä vuodesta. Pojan ensimmäinen vuosi puolestaan on taltioitu tavallisiksi valokuviksi albumiin ja vähän olen miettinyt korvaisiko senkin uudella valokuvakirjalla, niin kaikilla olisi samanlaiset. Harmi, että en alunperin sellaista tehnyt! Tällä hetkellä työn alla on vielä melkein 100-sivuinen kesäkirja kuluneen vuoden kesästä.
IMG_4025.JPG

Ihan fiiliksissä tein heti kirjan saatuani kirjasta löytyvän ohjeen mukaan kesäkurpitsajauhelihavuokaa, joka olikin yksi kirjan muutamasta villistä kortista. Eli sellaisia ohjeita, joita olen joskus jostain napannut, mutta ei ole vielä tullut kokeiltua. Tämä kirja tulee varmasti olemaan kovassa käytössä!

Tarvitsetteko te ohjeita ruokien tekemiseen? 

Onko siis kokkikirjat kovassa käytössä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *