Oman pihan omenoista

Meillä ei ollut eiliselle mitään suunniteltua ohjelmaa, ja ihanan sään vuoksi päätettiin lähteä lasten päiväunten jälkeen porukalla piknikille. Nyt on varmasti käsillä tämän kesän viimeisiä näin kauniita päiviä, joten täytyy ottaa kaikki ilo irti! 
Aamupäivästä kerättiin talteen jo meidän pihan isomman omenapuun sato. Tänä vuonna omppuja tulikin ihan kiitettävästi, viime vuonna taisi olla yksi ja sekin oli mätä… Innostuinkin sitten tekemään meille piknikevääksi mehevän omppupiirakan näistä oman pihan ompuista ja lasten vedellessä sikeitä nappasin muutaman kuvan esipikniktunnelmissa omalla pihalla. 
omenapiirakka resepti

apple pie
Ohjeen piiraaseen löysin Kotikokki sivuilta ja tässä vielä teillekin ohje ehkä maailman helpoimpaan ja maistuvimpaan omppupiiraaseen!
200 g margariinia
1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
4 pientä omenaa
pinnalle kanelia ja sokeria oman maun mukaan
Siivuta omenat. Sulata rasva ja sekoita se sokerin kanssa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Ota tässä vaiheessa vajaa kahvikupillinen taikinaa sivuun, joka ripotellaan lopuksi päälle. Lisää taikinaan kananmuna, maito, leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Sekoita tasaiseksi. (Huom! Taikinan kuuluu olla valuvaa, eikä sitä ole tarkoitus saada nostettua vuoan reunoille.) Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele päälle omenasiivut. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä alussa sivuun otettu taikina (levittele lusikalla päälle). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Oikein ihanaa uutta viikkoa!
Tällä viikolla onkin kaikkea superkivaa ja jännää luvassa!
Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *