Vuoden 2015 vaateostokset – välikatsaus

Vuoden alussa suunnittelin pitäväni kirjaa kuluvan vuoden itselle tehdyistä vaateostoksistani. Täydellisen vaatekaapin metsästys ja hyvän mielen vaatekaappi -projekti on ollut mielessä koko ajan, mutta en ole saanut aikaiseksi kirjata ostoksia ylös.
Periaattessahan olen koko vuoden ollut siinä uskossa, että vaatekaappini ei oikeastaan tarvitse päivitystä ja sieltä löytyy kaikki tarvittava. Mutta todellisuudessahan niitä tarpeita ostaa tulee varmasti itse kullekin.
Ajattelin nyt vaatekaappia läpikäydessäni kerätä yhteen kuluneen vuoden ostokset:
Nosh Organics -jakku ~ 60€
Nosh Organics -toppi ~ 40€
Lippis ~ 25€
Lindex farkut ~ 40€
Sandaalit ~ 35€
3 x alushousut ~ 18€
2 x kotileggingsit ~ 16€
3 x rintsikat ~ 80€
yht. ~ 314€
Noshin jakku ja toppi olivat melko lailla heräteostoksia, joskin ovat osoittautuneet yksiksi luottovaatteistani. Toppi istuu todella hyvin päälle, sopii niin arkeen kuin juhlaankin ja on todellinen hyvän mielen paita! Jakku puolestaan on ollut käytössä todella paljon, kiitos kohtalaisen viileän kesän. Molemmat erittäin hyviä ostoksia suunnittelemattomuudesta huolimatta!
p%25C3%25A4iv%25C3%25A4n%2Basu.jpg
Lippiksen ostin todelliseen tarpeeseen. Mulla on raskauksien jälkeen kasvojen iho herkistynyt ja aurinko tekee helposti otsaan haaleaa maksaläikkää. Viime vuonna syksy haalisti sen onneksi pois, mutta tänä vuonna päätin suojata kasvoni kunnolla ja tähän lippis on sopinut oikein hyvin!
Tummia farkkuja puolestaan lähdin ihan varta vasten metsästämään vanhojen, rikkoutuneiden tummien farkkujen tilalle. Tavoitteena oli löytää joko mustat tai tumman siniset ja Lindexiltä löytyikin todella hyvin istuvat pökät. Nämä ovat myös olleet todella hyvä ostos ja käyttökertoja housuille on jo nyt (jälleen kerran kiitos viileän kesän) kertynyt paljon.
cats.jpg
Dinskosta ostetut sandaalit olivat myös hyvin harkittu ja ennalta suunniteltu ostos. Myönnetään, että olisin tämän kesän pärjännyt ilmankin sandaaleja, sillä kesä nyt on ollut mitä on… Mutta onpahan nyt sandaalit hankittuna ja nämä ovat sellaiset, jotka varmasti miellyttävät vielä monta vuotta.
IMG_1349.JPG

Alushousut ostin vähän pakkoraossa, enkä varsinaisesti olisi tarvinnut uusia. Tässä nimittäin kävi niin, että lähdimme mökille ja vähän ennen Kirkkonummea tajusin, että unohdin kerätä pyykkinarulta omat alushousuni matkaan. Vaihtoehtona oli kääntyä lasten kanssa ympäri tai kurvata Kirkkonummen KappAhlin ostamaan uusia. No, päädyin sinne KappAhliin!
Mulla on kotona lähes 100% ajasta mustat leggingsit jalassa. On vaan parhaat kotihousut, mutta valitettavasti käyttämäni H&M:n yksilöt eivät ole kovin kestäviä ja näitä joutuukin pari kertaa vuodessa ostamaan… Otetaan vastaan vinkkejä kestävistä napakoista mustista trikoista!
Alkuvuodesta laitoin kaikki vanhat rintsikat pois, koska olivat yksinkertaisesti väärää kokoa ja ostin tilalle kolmet uudet. Nämä hankinnat tehty siis myös ehdottomaan tarpeeseen!
Vähän yli seitsemässä kuukaudessa vaatteisiin on tullut käytettyä hieman yli 300 euroa. Periaatteessa hyvin kohtuullinen summa, joka kuitenkin hieman yllätti, enhän omasta mielestäni ole ostanut juuri mitään! Tarkoituksena katsastaa vielä loppuvuodesta, mitä kaikkea sitä onkaan tullut koko vuoden aikana ostettua…
Kuulostaako paljolta vai vähältä ostosmäärältä? 
Mitä sä olet ostanut tänä vuonna? Osaatko sanoa, paljonko olet kuluttanut omiin vaatteisiisi rahaa tänä vuonna?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *