Peräkärry fillariin

No, nyt löytyy meidän perheestä mahtava uusi menopeli, nimittäin fillarin peräkärry!
Haaveilin tällaisesta jo viime kesänä, mutta tuolloin tytöt olivat vielä liian pieniä peräkärryn kyydissä istumiseen. Nyt XXL:n myydessä Thulen peräkärryä puoleen hintaan, päätettiin sellainen sitten ostaa. Ja onhan tämä aika mainio lisä kolmen lapsen kanssa liikkumiseen.
Jos lähdetään koko perheen voimin matkaan, voi poika istua minun kyydissäni lastenistuimessa ja mies vetää tyttöjä perässä. Jos taas haluaa lähteä yksin liikenteeseen, saa kärryn siirrettyä näppärästi myös minunkin pyörään. Ostettiin lisävarusteena kaksi vetokoukkua, jotta sitä ei tarvitse irroittaa pyörästä ollenkaan. Kiinnitys vaikuttaa helpolta ja näppärältä, joten kärryn vaihtaminen pyörästä toiseen hoituu nopeasti.
pyörän peräkärry
thule
Thule pyörän peräkärry
Kärryn suuaukolla on kaksi erillistä läppää tarrakiinnityksillä. Alempi on hyttyssuoja ja päällimmäinen läpinäkyvää muovia oleva sadesuoja
Lyhyen käyttökokemuksen jälkeen ainoaksi miinukseksi on todettu tavaratilan pohja. Siellä on pelkkä kangas, joka kyllä tuntuu siltä, että jos vaikka kärryn kanssa kipaisee kaupassa, venyy se muodottomaksi tai saattaa jopa revetä useamman maitolitran kyyditsemisestä. Ratkaistiin asia laittamalla vanerinpalat tavaratilan pohjalle. Vanerit lepäävät reunoista rungon päällä ja näin tavaratilan pohja saatiin jämäkäksi.
Tavaratila on muuten yllättävän tilava. Työntöasian ja kärryn helpon irroitus/kiinnityssysteemin ansiosta voi fillarilla käydä helposti kaupassa ja napata peräkärryn kauppaan mukaan rattaina.
Kärryn maksimikuorma on 45kg, joten ihan heti ei tule painorajoituksetkaan vastaan!
pyörän peräkärryn tavaratila

pyöräilykypärät kaksosille

IMG_3136.JPG

Tytöille täytyi toki myös ostaa kypärät ja XXL:stä löytyi suloiset bambikypärärät, jotka mitoituksen mukaan menevät varmaan vielä tulevat pari vuotta. Pojalle mahtuu vielä tänä vuonna hänen ensimmäinen kypäränsä.

Kärry vaikuttaa näin maallikon silmissä hyvin turvalliselta, kärryssä on metallirunko, eikä se pääse kaatumaan vaikka fillari kaatuisi. Lapsi ei tietenkään myöskään pääse työntämään käsiään mistään kolosta renkaiden väliin.

Ehdoton plussa kärrylle oli myös se, että sen saa taitettua kasaan varastointia varten. Tämä oli meinaan yksi asia, minkä takia on vähän emmitty peräkärryn hankkimista, sillä missä sitä säilyttää talvet… Meillä on taloyhtiössä kyllä fillarivarasto, mutta kokonaisena peräkärry veisi siellä ihan liian paljon tilaa. Myöskään meidän ulkovarastossa ei olisi ollut tilaa säilyttää peräkärryä kokonaisena.

lastenistuin polkupyörään

kolme lasta pyörän kyydissä

lastenistuin ja peräkärry polkupyörään

Kärryä on yllättävän kevyt vetää ja se rullaa hyvin perässä myös hiekkateillä. Toki ylämäessä tuntee, että perässä on lisäpainoa, mutta saavatpahan reidet treeniä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *