Eteisen muutosprojekti

Miehen loman aikana on saatu kaikenlaisia pieniä ja vähän isompiakin kotona häirinneitä sisustusjuttuja hoidettua. Makuuhuoneen valaisinmuutoksen ja pojan huoneen päivittämisen lisäksi esimerkiksi meidän keittiön roskiskaapit saivat uudet liukukiskoilla toimivat korit sisäänsä. Merkittävin ja näyttävin muutos löytyy kuitenkin eteisestä. Ostettiin nimittäin Ikeasta vihdoinkin kaksi valkoista uutta ovea peittämään aiemmin avoimena ollut henkaritila. Tai siis päädyttiin laittamaan uudet ovet meidän makuuhuoneen kaapistoihin ja siirrettiin sieltä kaksi ovea eteiseen, jotka ovat täysin samanlaisia muiden ovien kanssa. Pieni sävyero nimittäin tietysti on uusien ja kolmekymmentä vuotta vanhojen ovien kanssa. Kuitenkin yllättävän pieni ero, eikä yläkerrassa se häiritse ollenkaan.

Eteisen muutosta suunnittelin jo aiemmin ja suunnitelmat näyttivät tältä:

eteissuunnitelma.jpg

Nyt kun ovet ovat paikoillaan, tuli eteisestä kertaheitolla paljon freshimpi ja modernimpi!

IMG_3071.JPG

Aiemmin avoin tila näyttää nyt siis tältä:

IMG_3058.JPG

Pojan huoneen vaatekaapissa on ollut edellisten asukkaiden jättämä ritiläkori, jossa on säilytetty juurikin pojan vanhoja ulkovaatteita, joita säästän tytöille, sekä naapurilta saatuja tulevan kauden ulkovaatteita pojalle. Kori on siis ollut yläkerrassa puoliksi tyhjänä, eikä sille varsinaisesti ole siellä käyttöä. Ritiläkori ei kuitenkaan mahtunut tuohon kapeaan kaappiin, johon olin suunnitellut ritiläkoreja ja hyllyjä, joten päädyttiin jättämään se kaappi henkaritilaksi ja pyhitettiin se kokonaan miehen ulkovaatteille. Ritiläkori laitettiin aiemmin avoimeen tilaan ja sen vierelle jäi sopivasti tilaa omille takeilleni, jotka vaihdan aina kauden mukaan. Lisäksi henkaritilaa jäi vielä vieraidenkin vaatteille.

Ritiläkoriin ja tuohon viereiseen koriin mahtuu hyvin lasten kuravaatteet, hanskat, tumput ja muita ulkovaatteita. Vain pojan vanhoja talvihaalareita on tällä hetkellä säilössä yläkerrassa.

Kaapiston päällä olevat korit saivat jäädä, yhdessä on minun huiveja, hattuja ja hanskoja, toisessa miehen vastaavat ja kolmannessa lasten talviasusteita.

IMG_3072.JPG
Niin hassulta kuin se kuulostaakin, saatiin roppakaupalla lisää säilytystilaa laittamalla kaappiin ovet! En nimittäin mieltänyt avointa tilaa kunnolliseksi säilytystilaksi, sillä en ole halunnut pitää isoa määrää vaatteita esillä. Nyt koko kaapiston tila saatiin kunnolla käyttöön.
Mitäs mieltä olet muutoksesta?
Oletko sinä avoimien vaatesäilytysten kannalla vai minun kanssa samoilla linjoilla, eli kaikki piiloon?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *