Terassi- ja pihakuvia

Nyt vihdoin vähän kokonaiskuvaa meidän pihalta ja terassilta!
Asutaan siis rivarin päädyssä ja talon sivustalla meillä on portti, josta takaoven lisäksi pääsee pihalle. Piha on L-muotoinen ja talon sivustalta löytyy omenapuita, pieni hyötypuutarha kasvatuslaatikoista ja nurmikon lisäksi istutuspenkki. Talon takana on sitten terassi grilleineen ja ruokailu-/oleskelupaikkoineen. Myös se hiekkalaatikko löytyy talon takaa, terassin ja aidan välistä. Sekä kaksi luumupuuta.
IMG_2081.JPG
kasvatuslaatikot
Istutuslaatikoissa on lähtenyt jo hyvin kasvuun siemenistä istutetut eri salaatit. Kaupan lehtisalaattiruukut olen syönnin jälkeen iskenyt maahan ja niistä saisi ihan kohta jo kerätä satoa! Tuo uusi istutettu nurmikkokin on lähtenyt jo ihan hyvin kasvuun. Aidan vieressä oli siis vielä viime kesänä kauhea ryteikkö, jotain puskia, joista en pitänyt ollenkaan. Syksyllä kaivettiin ne ylös ja sen takia ei siis tuolla kasvanut ollenkaan nurmikkoa. Yleisilme on nyt paljon siistimpi ja sain hyvän tilan hyötypuutarhalle.
istutuslaatikot
lasten terassikalusteet
IMG_2106.JPG
IMG_1763.JPG
  
Betoniruukkuun terassin reunalle istutin pienen puksipuun, pari murattia ja tähtisilmän. Yhdistelmä roikkuvaa, hieman korkeampaa ja kukkivaa miellyttää ainakin omaa silmää.
karnevaalivalot

Pallovalotkin näyttävät kivoilta, vaikka niitä ei juuri näin valoisaan vuodenaikaan tulekaan päällä pidettyä.

raidallinen markiisi

IMG_2064.JPG

Terassin pöydälle laitoin roikkupelargonioita. Jos ne kovin alkavat roikkumaan, siirretään koko ruukku sitten myös katosta roikkumaan. Nyt saavat vielä olla pöydällä ja näyttävät tosi kivoilta. Tuo hempeä vaalean lila/pinkki väri on jotenkin todella ihastuttava!

bauhausin markiisi

Ikeasta ostettu uusi pöytä on juuri sopivan kokoinen meidän terassille. Tilaa neljälle on todella ruhtinaallisesti ja jos ruokailijoita on enemmän voi pöydän siirtää keskemmälle ja istuttaa kaksi vielä päihin. Oman perheen kesken mahdutaan hyvin, kun tytöt istuvat vierekkäin syöttötuoleissa pöydän toisessa päässä.
IMG_2031.JPG

Markiisi nostettiin talveksi varastoon, ettei ole koko vuotta sään armolla ja näin ollen säilyisi hyvänä ja siistinä pidempään. Markiisi on kuitenkin helppo irrottaa ja laittaa takaisin kiinnikkeisiin, niin koettiin hyväksi ratkaisuksi suojella sitä lumelta ja sateelta. Todennäköisesti oltaisiin nyt keväällä avattu homepilkkuja täynnä oleva markiisi, jos se olisi tuossa seinällä ollut koko talven kerällä… Mutta nyt keväällä saatiin nostaa aivan uuden veroinen markiisi takaisin paikoilleen!

kaapelikelapöytä

Hiekkalaatikko ja maa tuon ison kaarevarunkoisen luumupuun juurelta on täynnä pieniä valkoisia terälehtiä luumupuun pudotellessa kukkiaan! Välillä tuulisella säällä näyttää kuin lumihiutaleita leijailisi (onneksi ei kuitenkaan!).

IMG_1781.JPG

Nämä Ikean säädettävät lepotuolit ovat osoittautuneet aivan nappivalinnoiksi. Tosi rennot istua ja tarpeen tullen tuolit saa siirrettyä ruokapöydän ääreen.

IMG_2003.JPG

IMG_2002.JPG

Kaapelikelapöydän päältä löytyy vielä ihanan tuoksuinen laventeli.
Pihasta alkaa pikkuhiljaa muovautua oman näköinen. Muistin virkistykseksi tässä vielä pihan lähtötilanne vajaan parin vuoden takaa:
IMG_6152.JPG

IMG_6154.JPG
Onhan se piha vähän muuttunut, mutta onpa siellä jokunen työtunti tässä viimeisen puolentoista vuoden aikana käytettykin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *