Lasten kesävaatekaapin suosikit

Kesä ja kärpäset. Aurinkoiset säät ja ehkä jopa hellepäivät. Ne ovat pian taas täällä. Mun mielestä paras tapa suojata lapset auringolta on leikkiä varjossa. Tämä nyt ei vaan millään ole mahdollista liikkuvien taaperoiden ja leikki-ikäisen kohdalla! Jos ja kun leikitään auringossa tulisi mun mielestä lapset suojata auringolta mieluummin vaatteilla kuin aurinkorasvoilla. Tämän vuoksi meidän lasten kesävaatetus ei ihan hirveästi poikkea normaalista sisävaatetuksesta muina vuodenaikoina.

Mä nään itse, että olkapäät, niska ja pää ovat sellaisia, jotka palavat herkimmin auringossa. Olenkin siis pyrkinyt ja pyrin jatkossakin, että lapset eivät kulje hihattomissa paidoissa ja päässä olisi aina lippis. Tietysti paras olisi varmasti kunnollinen hellehattu, joka sitten suojaisi korvat ja niskan.

Alle kaksivuotiaille ei käsittääkseni tulisi ollenkaan käyttää aurinkosuojavoiteita, vaan suojaaminen tulisi tehdä vaatteilla. Ja lapsille yleisesti suositellaan voiteita, joissa on fysikaalinen suoja. Käsitykseni mukaan tämä tarkoittaa, että voiteen hiukkaset heijastavat auringon säteen pois iholta. Näin sanoi myös apteekkihenkilökunta, kun kävin tällä viikolla hakemassa aurinkorasvaa lapsille. Itse ostin voiteen, jota voi valmistajan mukaan käyttää puolivuotiaista eteenpäin ja aion kyllä rasvaa sipaista tyttöjenkin korvalehtiin ja niskaan.

No, ottamatta sen enempää kantaa aurinkovoiteiden käyttöön, käyttämättömyyteen tai muutenkaan auringolta suojautumiseen, katsastetaan meidän lasteiden kesävaatesuosikkeja. Näin äidin näkökulmasta!

IMG_1654.JPG

Pojalle uutena on punainen lippis vanhan tummansinisen kaveriksi. Sekä nuo ihanat punaruudulliset shortsit. Viimevuotisista t-paidoista yllättävän moni on vielä sopivia ja uusia t-paitoja ei ole tarvinnut ostaa. Ihanan Mauri Kunnaksen paloautoteepparin poika sai synttärilahjaksi ja vähän kyllä veikkaan, että se nousee pojan suosikiksi! Myös alemmassa kuvassa näkyvät kahdet shortsit ovat viime vuotisia ja menevät vielä hyvin tänäkin kesänä. Pojan kesävaatetus koostuukin parista lippiksestä, shortseista, t-paidoista sekä ohuista pitkähihaisista.

IMG_1667.JPG

Viileämmille keleille pojalle löytyy pari collegea ja huppareita. Äidin suosikkeina (vielä) uutuuttaan hohtavan valkoinen KappAhlin college, Name Itin napitettava trikoopaita ja Lindexin huppari.

IMG_1677.JPG

Tytöille ostin söpöstelyvaatteiksi H&M:n lappushortsihaalarit ja ohuet röyhelö-t-paidat. Nämä vilahtivatkin jo esikoisen syntäripostauksessa ja ovat kyllä vallan ihanat! Tyttömäiset lippikset ovat myös H&M:n valikoimista.

IMG_1673.JPG

IMG_1675.JPG

Tytöt tulevat todennäköisesti käyttämään kesälläkin pääasiassa ohuita pitkähihasia paitoja ja ohuita pitkiä housuja. Viileämmille keleille on nämä alemman kuvan ihanat Name Itin röyhelöhelmaiset hupparit, jotka siis vihdoinkin ovat oikeasti sopivia, vaikka jo pitkään olen niitä tytöillä käyttänytkin!

IMG_1679.JPG

Lämpimämpiä kelejeä siis vain odotellessa! Ensi viikko tosin näyttää tällä hetkellä jo ihan lpaavalta, kun pariakymmentä on lupailtu tänne Espooseen. Parina viime vuonna on kyllä saatu nauttia hyvinkin kesäisistä keleistä jo toukokuussa, mutta toista on ollut tänä vuonna. Ei ole kyllä t-paitakelejä näkynyt!

Oma kesävaatetus kaipaisi vielä pientä päivitystä. Mulla on kasvojen iho herkistynyt raskauksien jälkeen ja kaipaisin vielä aurinkorasvojen lisäksi lisäsuojaa lippiksestä. Hyvä syy lähteä ostoksille joku päivä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *