DIY: hiekkalaatikko

Sainkin tätä hiekkis-projektia etenemään tänään oikein kunnolla, joten tässä luvattuja kuvia itse tehdystä hiekkalaatikosta meidän takapihalla!

Jotta on edes jotain saumaa ehtiä istuskelemaan tulevana kesänä uusilla lepotuoleilla, pitää lapsilla olla jotain tekemistä omallakin pihalla. Päädyttiin tekemään pieni hiekkalaatikko terassin ja aidan väliin. Kokoa laatikolla on 120cm x 160cm. Projekti aloitettiin viikko sitten ja nyt tänä viikonloppuna saatiin peräkärry lainaan ja päästiin hakemaan kerralla enemmän sekä hiekkaa että kuorikatetta.

Aloitettiin putsaamalla aidan vierustaa kasvillisuudesta, tämän jälkeen tasoitettiin maata ja levitettiin suodatinkangas estämään rikkakasvien kasvu. 
IMG_1180.JPG
IMG_1206.JPG
Itse laatikko tehtiin Siperian lehtikuusesta. Malliltaan laatikko on hyvin yksinkertainen, laudat ruuvattiin päistä kiinni ja kaikille sivuille ruuvattiin vielä pienet palikat puusta tukipaloiksi.
IMG_1225.JPG

IMG_1231.JPG

IMG_1223.JPG
Hiekkaa haettiin tosiaan peräkärryllä ja nyt riittää tehdä hiekkakakkuja!

IMG_1374.JPG

Hiekkalaatikon ympärille levitettiin männynkuorikatetta siistimään ympäristöä.

IMG_1387.JPG

IMG_1394.JPG

IMG_1378.JPG

Vielä olisi tarkoitus kehittää jonkinlainen kivipolku tuonne hiekkalaatikon vasemmalle puolelle. Ideana olisi, että kulku hiekkalaatikolle olisi sitä kautta.

Toivottavasti tässä viihdytään leikkimässä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *