DIY: majakka pihalle

Sain mahtavan idean Facebookin puutarha -ryhmästä, jossa monikin oli tehnyt saviruukuista majakan pihakoristeeksi. Jos hetki sitten haaveilin ripauksesta merihenkeä, niin tämän diy-jutun myötä sitä sai oikein roppakaupalla!

IMG_1323.JPG

Mä halusin pihalle hieman kookkaamman majakan, joten ostin isoja muovisia ruukkuja niiden edullisemman hinnan vuoksi. Ruukut, liiman ja teipin ostin Bauhausista, lyhty Clas Ohlsonilta.
Majakkaan tarvitset:
– kolme erikokoista kukkaruukkua
– kaksi aluslautasta
– mustaa kangasteippiä
– vahvaa yleisliimaa
– lyhdyn tms

Huomioi, että liima ja teippi kestävät ulkona.

iso kukkaruukku

vahva yleisliima

Liimaa ruukut yhteen. Liimaa isompi aluslautanen väärin päin ylimmän ruukun päälle ja pienempi oikeinpäin tämän päälle. Koska itse käytin muovisia ruukkuja, jemmasin kahden alimman väliin yhden kiven painoksi, ettei majakka kaadu tuulessa. Päällä on myös kuivumisen ajaksi kivi painona.

kukkaruukuista majakka

Teippaa mustat raidat haluaamisi kohtiin ja tee ovi alareunaan. Mä tein raidat teipinpaloista, sillä kaarevan muodon teippaaminen yhdestä palasta ei siististi onnistunut.

diy plant pot lighthouse
Tee ikkunat majakkaan.

IMG_1308.JPG

Aseta päälle lyhty ja valmis! Itse laitoin valaisimeksi aurinkokennolyhdyn, mutta esim pieni myrskylyhty sopii hyvin myös.

IMG_1310.JPG

IMG_1316.JPG

IMG_1322.JPG

Tästä tuli kiva yksityiskohta kukkapenkkiin!

Googlaamalla clay pot lighthouse, löytyy paljon kuvia saviruukuista tehdyistä majakoista. Sieltä saa ideoita eri värityksistä ja majakan valon toteutuksesta.
Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *