Keväistä parsaa ja grillilohta sekä ohje ihanaan porkkanakakkuun

Viikonloppu ei nyt ollutkaan niin tuottelias, kuin etukäteen suunnittelin. Mies nimittäin menikin yllättäen ylitöihin lauantaiksi. Eipä siinä oikein yksin lasten kanssa saa mitään kukkapenkkiä putsattua! Mutta lauantai-illaksi saatiin vieraita ja herkuteltiin grillatulla lohella ja keväisillä parsoilla. Lisäksi vielä hollandaisekastike, salaattia ja chiapattaa. Ai että, kyllä oli hyvää!

IMG_0686.JPG

Lohi maustettiin vain sitruunalla, suolalla ja mustapippurilla, minusta ehdottomasti parasta näin. Parsat keitin (n.6min) sitruunalla maustetussa vedessä, jonka jälkeen kääräisin ne pitkittäissuunnassa puolitettuihin kinkkusiivuihin ja laitoin muutamaksi minuutiksi 200 asteiseen uuniin. Ensimmäistä kertaa kokeilin tällaisia kinkulla höystettyjä parsoja ja oli kyllä todella herkullista.
IMG_0691.JPG

IMG_0696.JPG

IMG_0701.JPG
Hollandaisekastike tehtiin ensimmäistä kertaa itse. Ohjetta hieman soveltaen, sillä meillä ei ollut valkopippuria (mustapippuri sopi meidän makunystyröille oikein hyvin myös!)
IMG_0709.JPG
Jälkkäriksi vielä porkkanakakkua, joka onnistui kyllä paremmin kuin hyvin. Olen vain kerran aikasemmin tehnyt porkkanakakkua, mutta tämä alkaa olla kyllä ehdoton suosikki.

IMG_0677.JPG

Sovelsin ohjetta muutamasta eri lähteestä ja itse tein kakun näin:
Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
3tl kanelia
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
4dl hienoksi raastettua porkkanaa
150g sulatettua voita
Kuorrutus:
4dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
50g sulatettua voita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahdon sekaan vuorotellen porkkanaraastetta, vehnäjauhoseosta ja sulatettua rasvaa varovasti käännellen. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.  Valmista kuorrutus: vatkaa voi ja sulatejuusto keskenään, lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada jäähtyneen pohjan päälle. Koristele esim. mantelirouheella.

IMG_0715.JPG

Grillatun lohen ja parsat voisi kyllä nostaa lemppariruokien ykkössijalle, aivan ihanaa!

Viime viikko oli kyllä jotenkin harvinaisen raskas, mutta nyt uudella tarmolla tähän viikkoon. Oikein mukavaa viikonalkua!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *