Grillikauden avaus ja pihahommia

Kuluneella viikolla kävin pihasuunnitelmaa läpi naapurin puutarhurin kanssa ja lisäksi on saatu hommattua viljelylaatikot sekä satoja litroja multaa. Tämä päivä on kulunutkin sitten melko pitkälti pihahommissa ihanan aurinkoisessa ja lämpimässä säässä.
IMG_0579.JPG
 Puolet mullista levitettiin paikkoihin, josta syksyllä kaivettiin turhia istutuksia ja puskia ylös ja loput mullat laitoin jo valmiiksi viljelylaatikoihin. Viljelylaatikot oli aluksi tarkoitus nikkaroida itse, mutta Bauhausin 17,95€/kpl houkutteli liikaa, eikä nähty millään lailla järkeväksi alkaa tekemään laatikoita itse… Viljelylaatikot on kooltaan 80cm x 120cm ja laatikoihin laitoin naapurin ohjeiden mukaan muovit reunoille estämään laatikoiden lahoamisen sekä suodatinkankaan estämään rikkakasvien kasvun. Viljelylaatikot ympäröidään vielä pihakivillä, jotta nurmikon saa leikattua ympäriltä nätisti. Niin ja ne nurmikon siemenet pitäisi myös vielä ripotella. Tänään kävi vain sellainen kuhina tuossa pihalla, että siemenet olisivat varmasti jossain ihan muualla.
IMG_0575.JPG
Ihanat yrttitikut löysin Plantagenista.
IMG_0576.JPG
Vähän riskillä mennään nyt kuitenkin viljelylaatikoiden sijainnin suhteen, voi nimittäin olla, että ne ovat aavistuksen liian varjoisassa paikassa. Mutta sijoitan ne nyt sinne, mihin ne mielestäni parhaiten sopii ja katsotaan sitten niiden sijaintia ensi vuonna uudestaan, jos mikään ei lähde kasvamaan!
Pihasuunnitelma koki pieniä muutoksia jo ennen kuin keskustelin naapurin kanssa ja luovuin esimerkiksi ajatuksesta laittaa marjapensaita aidan viereen. Käsitykset ja fiilikset omasta suunnitelmasta vahvistuivat kyllä positiivisesti, kun juttelin ammattilaisen kanssa. Sain häneltä hyviä kasvivinkkejä ja nyt on tarkat suunnitelmat istutusten suhteen. Eihän kukaan pysty tietysti takaamaan mikä missäkin menestyy, mutta kiva tietää, että ei nyt ihan hakoteillä pitäisi olla.
Tavoitteena on, että nyt huhtikuussa saisin vielä putsattua istutuspenkkiä rikkakasveista ja sitten toukokuun alussa on tarkoitus istuttaa havuja pihan nurkkaan. Periaatteessa havuja voisi kuulemma istuttaa heti kun maa on sula, mutta esimerkiksi Plantagenissa myytävät havut taitavat olla saksalaista alkuperää ja jos ne laitetaan Suomessa maahan jo huhtikuussa, voivat ne kärsiä kylmyydestä. Yritän siis malttaa itseni ja odotella vapun jälkeen!
Iltapäivästä korkattiin myös grillikausi käyntiin ja syötiin pihalla ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Ihanaa! Tämän seurauksena alkoi vaan armoton haaveilu uudesta ruokapöydästä terassille, tuo vanha on ostettu ensimmäisen vuokrakaksiomme parvekkeelle ja on auttamatta liian pieni nykyisiin tarpeisiimme.
IMG_0581.JPG
IMG_0584.JPG
IMG_0583.JPG
Ja tuli laitettua vähän orvokkeja portin pielustaa koristamaan…
IMG_0571.JPG
IMG_0572.JPG
Ja ne pallovalotkin roikkuvat pihalla karnevaalityylisesti. Näistä en vaan saanut sitten millään kivaa kuvaa. Mutta kivalta ne näyttävät!
Onpa kiva fiilis, kun pihahommat saatiin kunnolla käyntiin ja vietettiin erittäin tuottelias lauantai. Nyt mä siirryn sohvalle jätskikulhon kimppuun (tän päivän salin ja pihatöiden jälkeen erittäin ansaitusti!). Mukavaa lauantai-illan jatkoa!
Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *