Talvisaappaiden keväthuolto

Kun kaapeista kaivetaan kevätvaatetta esiin, on hyvä aika huoltaa myös säilöön laitettavat talvivarusteet. Takeille tuuletukset tai tarvittaessa pesu ja nahkakengille plankkaus. Mulla on viime vuosina jäänyt tämä kenkähuolto vähän puolitiehen ja saappaat ovat olleet sitten sen näköisetkin…
IMG_0356.JPG
Huollon tarpeessa!

Mulla on kahdet talvisaappaat, ruskeat ja mustat. Etenkin noissa ruskeissa kärjet ovat kulahtaneet pahasti eikä värittömällä plankilla niitä enää kovin siisteiksi edes saa. 
IMG_0352.JPG

Huoltovälineinä siis väritön ja musta plankki, harjoja (eri värisille kengille pitää olla omansa!) sekä vanha harso. Mä en tiedä mikä on oikeaoppisin tapa kenkähuoltoon, mutta itse teen sen niin, että pyyhin ensin nihkeällä liinalla pölyt ja kurat kengistä pois. Levitän harsolla nahanhoitoaineen tasaisesti kengän päälle (saumoihin ja kuluneisimpiin kohtiin laitan aina vähän reilumman kerroksen). Annan aineen kuivahtaa ja harjaan kengät kiiltäviksi. Tuo Instant Shine on muuten tosi kätevä, kun on juuri lähdössä jonnekin ja nahkengät kaipaavat pikakiillotuksen!

IMG_0360.JPG

IMG_0363.JPG

Mustista kengistä eron huomaa kyllä selvästi, mutta ruskeat vaatisivat ehdottomasti vielä värillistä plankkia kärkiin. Laitettava ehdottomasti ostoslistalle, jotta olisi edes sitten ensi vuonna valmiina odottamassa!

Muista myös tarkistaa korkolappujen kunto ja vaihdata tarvittaessa nyt valmiiksi ensi vuotta varten.

IMG_0369.JPG
Saappaiden säilytyksessä ehdotonta on kyllä täyttää varret, jotta kengät pitävät muotonsa. Multa löytyy tähän tarkoitukseen tehdyt lärpäkkeet, mutta rutattu sanomalehti ajaa asian yhtä hyvin.
Huollathan säkin kenkiäsi ettei joka vuosi tarvitse ostaa uusia? Kiva kaivaa seuraavana vuonna kaapista valmiiksi siistit kengät käyttöön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *