Voileipäkakku

Mä tein tyttöjen synttäreille ensimmäistä kertaa itse voileipäkakun. Aiemmin siskoni on vastannut tästä, mutta nyt päätin yrittää itse. Tässäpä muillekin testattavaksi siskoni ohje todella maukkaaseen voileipäkakkuun! Postauksen kuvat ovat vanhoja, kahden ja puolen vuoden takaisista esikoisemme nimiäisistä.
IMG_8509.JPG
Ohjeella tulee yksi pyöreä voileipäkakku.
1pkt Fazerin iso ruispaahtoleipä
1pkt Fazerin iso vehnä/graham paahtoleipä
Leikkaa leivistä reunat pois ja leikkaa leivät kolmioiksi. Näin saat helposti aseteltua ne pyöreään muotoon.
Kostuta maidolla (sen verran, että tuntuvat kosteilta, mutta ei litimäriksi!).
Tee kaksi erilaista täytettä, joita ladot vuorotellen leipäkerrosten väliin. Näin leikatessa kakku näyttää kauniimmalta. Voit myös tehdä vain yhden täytteen, jota laitat joka väliin.
TÄYTE 1:
350g palvikinkkua (palana)
1kpl maustekurkku
1pkt (200g) ruohosipulituorejuustoa
0,5prk kermaviiliä
tuoretta ruohosipulia
tuoretta persiljaa
mustapippuria
(suolaa)
TÄYTE 2:
0,5kpl kurkku
1kpl paprika
0,5prk kermaviiliä
1prk (200g) chili-paprika tuorejuustoa
1prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria
suolaa
Mausta hyvin, sillä leipä imee makuja täytteistä. Laita tuorekelmua vuoan sisään ennen kasaamista, niin kakun saa helposti pois vuoasta. Kelmuta myös valmis kakku kunnolla, sillä kakkua kannattaa käännellä jääkaapissa muutaman kerran, jotta nesteet imeytyy tasaisesti. Kakun päälle kannattaa laittaa jokin paino jääkaapissa.
Kuorruta kakku ennen tarjoilua maustamattomalla kermavaahdolla. Koristele haluamallasi tavalla.
IMG_8511.JPG
IMG_0050.JPG

IMG_0051.JPG

Yllättävän helppo tehdä ja on todella herkullinen!
Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *