Päivä meidän kanssa

Päivä meidän kanssa -postauksia on aina kiva lukea muiden blogeista ja samaa olen yrittänyt alkaa toteuttaa monena aamuna. Jotenkin vaan se kuvaaminen aina päivän mittaan jää, mutta eilen sain vihdoin aikaiseksi napata kuvia pitkin meidän päivää, tai no, iltaa kohden kuvien määrä kyllä väheni merkittävästi! Mutta joka tapauksessa tässä meidän viime perjantai!

5:40 havahdun miehen herätyskelloon, uni ei jostain syystä enää tule, joten vähän kuuden jälkeen kampean itseni pikasuihkuun ja sitten alakertaan. Mies on jo lähtenyt töihin. Napsautan kahvinkeittimen päälle (joka on pakko latoa aina valmiiksi edellisenä iltana!) ja laitan pyykkikoneen pyörimään. Otan kupin kahvia ja viimeistelen edellisenä iltana aloittamani postauksen olohuoneesta.

aamu.jpg

6:45 E ja L herää, poika paukkaa tyttöjen huoneeseen ennen kuin itse ehdin yläkertaan ja niin herää myös I. Tytöt kainaloon (tai siis kainaloihin) ja kaikki alakertaan. Tytöille aamumaitoa, jotta jaksavat aamupuuroon ja pojalle lastenohjelmia boksilta. Haen päivän vaatteet valmiiksi ja pakkailen tavaroita aamupäivän kyläilyä varten.

IMG_9485-vert.jpg

IMG_9507.JPG

8:00 Aamupuurot lapsille. Tytöt syövät hyvin, pojalle ei oikein maistu…

IMG_9510.JPG

Perussäätöä, vessasta kuuluu ”tuli kakka!”, yksi kaivaa roskista ja kolmas huutaa pöydässä (ilmeisesti haluaa hänkin jo pois pöydästä)… Ei pysty revetä joka paikkaan, pakko priorisoida: roskiksen kaivaja kainaloon ja vessaan jeesaamaan poikaa. Kolmas joutuu odottamaan.

IMG_9514.JPG

Lapset touhuavat ja minä siivoan keittiön. Siinä lomassa syön aamupalaleivän, juon toisen kupin kahvia ja heitän naamaan BB:t ja ripsarit. Välillä selvitellään kenellä se paloauto oli, kuka otti ja kenen kädestä…

IMG_9520.JPG

IMG_9515.JPG

IMG_9523.JPG

9:00 Ulkovaatteet tytöille päälle ja työnnän heidät rattaisiin odottamaan, kipaisen yläkertaan laittamaan vielä pyykit ja poika jää pukemaan ulkovaatteita. Kengät oli väärissä jaloissa, mutta muuten vetoketjua lukuunottamatta hienosti puettuna takki, pipo ja sormikkaat. Luksusta, kun ei tarvitse enää pukea alusta loppuun kaikkia kolmea!

IMG-20150307-WA0002.jpg

9:30 Suunnataan lähellä asuvan kaverin luokse leikkimään, tytöt simahtivat rattaisiin ja jatkavat unia kaverin takapihalla. Meidän L leikkii kaverin samanikäisen tytön ja tämän pikkuveljen kanssa. Äideille kahvia!

IMG_9536.JPG

10:30 Nostan myös tytöt sisään leikkimään.

IMG_9542.JPG

11:15 Lounas. Mulla oli pojalle mukana edellisenä päivänä tekemääni jauhelihamureketta, keitettyjä vihanneksia, raejuustoa ja pastaa. Tytöille sosepurkki. Viiden lapsen ruokkimisessa hurahtaakin sitten yli puolen päivän. Lapset jatkavat vielä hetken leikkejä ja jutellaan kaverin kanssa niitä näitä. Välillä saa toimia erotuomarina, mutta pääosin leikit sujuvat hyvin.

13:00 Suunnataan kotia kohti räntäsateessa (eikä tietysti ollut sadesuojaa mukana!). Tytöt nukahtavat samantien rattaisiin. Päästään kotiin, työnnän tytöt takapihalle, käytän pojan vessassa ja hänkin sänkyyn päikkäreille, nukahtaa alle viidessä minuutissa.

13:30 Äidin omaa aikaa. Syön itse nopeasti, meikkaan tyttöjen peli-iltaa varten, laitan kulahtaneisiin kynsiin uuden kerroksen lakkaa ja surffailen netissä.

cats.jpg

14:15 I herää, aletaan laittaa välipalaa. Ciapatta uuniin ja hedelmien pilkkomista.

v%C3%A4lipala.jpg

14:30 L herää myös. Oliskohan vähän vielä väsyttänyt, kun kaveri jää roikkumaan portaisiin…?

IMG_9607.JPG

Pienen heräämiskiukuttelun jälkeen välipalaa ja dubloleikkejä.

15:00 Myös E herää (yllättävän pitkien unien jälkeen)

15:30 Mies tulee kotiin

16:30 Suuntaan itse bussipysäkille ja mies jää lasten kanssa syömään iltaruokaa. Ruoaksi oli vielä sitä samaa, mitä poika söi jo lounaaksi, eli edellisen päivän lihamureketta ja pastaa (tästä tulossa ohjetta myöhemmin, on hyvä murekeohje!)

17:10 Perillä kaverin kotona. Syödään, juodaan, seurustellaan ja pelataan Aliasta! Ihan huippu tyttöjen ilta pitkästä aikaa!

IMG-20150307-WA0001.jpg

22:15 Suuntaan bussipysäkille

22:50 Kotona. Ilta oli mennyt miehellä ja lapsilla hyvin. Seitsemältä meillä syödään aina iltapala, tytöille puuroa ja pojalle vaihtelevasti hedelmiä, leipää tai puuroa. Lapset olivat käyneet normaalisti kahdeksan aikaan nukkumaan. Jutellaan ja katsotaan hetki telkkaria. Pesut, pusut ja nukkumaan klo 23:45.

Illan osalta ei mikään normiperjantai (en siis joka viikko istu iltaa kavereiden kanssa! ;)), mutta muutoin melko normipäivä. Välillä päivät on yhtä hässäkkää ja välillä homma luistaa paremmin. Niinkuin varmaan kaikilla muillakin! Normaali lapsiperhearkea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *