Kuvakirjaprojektia

Kuvakirjat ovat ihania, viimeistellyn näköisiä ja niistä on mukava katsella kuvia, mutta *itto, että ovat työläitä tehdä! Teetin Ifolorilla pojan kesä 2014 kirjan viime vuoden puolella, kirjassa on 72 sivua ja satoja valokuvia. Tein tätä iltojen pimeinä tunteina monta tuntia ja todella monena iltana! Lopputulos on kyllä toisaalta sen arvoinen, kirja on ihana muisto viime kesästä ja olemme pojan kanssa katselleet kuvia monta kertaa.
IMG_9415.JPG
IMG_9405.JPG
IMG_9402.JPG

Totesin tätä ensimmäistä kuvakirjaa tehdessä, että kaikki kirjaan halutut kuvat pitää olla tarkasti valittu ja käsitelty sekä siirrettynä valmiiksi omaan kansioon. Helpottaa kummasti tekemistä Ifolorin ohjelmalla. Kirjasta saa kyllä todella kivan näköisen valmiita sivupohjia apuna käyttäen.

IMG_9407.JPG

IMG_9409.JPG
IMG_9410.JPG

Nyt olisi ”pieni” projekti saada tehtyä tytöille omat kirjat heidän ensimmäisestä vuodesta. Valokuvia on vain aivan tuhoton määrä ja mun kuvien arkistointilogiikka on hieman hukassa… Olen monessa suhteessa järjestelmällinen ja tarkka, mutta voi kun sen saisi ulotettua sähköisiin tiedostoihin asti! Yritin yksi päivä lasten nukkuessa päikkäreitä aloittaa kuvien läpikäyntiä, poika heräsi alle tunnin unien jälkeen ja eihän siinä ajassa saa kuin aloitettua. Nämäkin projektit taitavat siis mennä yötöiksi.
Vaikka kirjat ovat isotöisiä, niin ovat kyllä kivoja muistoja. Ihan eri fiilis katsella kuvia tällaisesta kirjasta kuin koneelta. Tuleeko sun teetettyä kuvakirjoja tai paperikuvia vai jääkö valokuvat koneen uumeniin?
Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *