Tytöt 11kk

Huh, kuukausi enää ja meidän vauvat ovat jo 1-vuotiaita! Ei voi käsittää, kuinka nopeasti kulunut vuosi on mennyt… Tuntuu, että siitä on ihan pieni hetki, kun tytöt syntyivät!

IMG_9179.JPG

IMG_9212.JPG

Tyttöjen luonne-erot tulevat kokoajan voimakkaammin esille. I on rauhallinen pohtija, joka viihtyy hyvin itsekseen. Hän istuu paljon paikalteen ja tutkii leluja tai sitten tekee pieniä tutkimusmatkoja ympäri asuntoa kontaten. E puolestaan on menevämpi, liikkuvaisempi ja vaatii paljon enemmän huomiota ja syliä etenkin minulta. E liikkuu myös pääsääntöisesti kontaten, mutta kulkee paljon myös tukia vasten ja kävelee hienosti eteen ja taaksepäin taaperokärryllä. Viime viikonloppuna E otti myös ensimmäiset askeleet ilman tukea! Myös I kävelee tukia pitkin, mutta taaperökärry on edelleen liian pelottava… Maanantaina I kuitenkin nousi syöttötuolia vasten seisomaan ja lähti kävelemään sitä työntäen. Siitä se lähtee ja kohta varmaan jo juostaan!

E:llä on nyt jokin eroahdistus vaihe meneillään ja roikkuu tosiaan minussa aika paljon. Jos minä en ole kotona ja mies on lasten kanssa keskenään, viihtyy E:kin hyvin itsekseen, mutta heti kun minä tulen kotiin, konttaa tyttö kitisten luokseni ja vaatii syliä. I:llä ei ainakaan vielä ole tällaista havaittavissa ja toivottavasti ehtii E:ltä mennä ohi ennen kuin toisellekaan ei kelpaa muu kuin äidin syli!

Kiipeily on nyt uusi juttu ja se on pop. Ainakin siis tyttöjen omasta mielestään… Sohvalle eivät onneksi vielä osaa kiivetä, mutta portaita sitten senkin edestä! Enää ei parane unohtaa porttia auki! Molemmat osaavat kiivetä portaat ylös kontaten jo melko vikkelään. Ja yllättäen rauhallisempi I on ehkä kovempi kiipeilemään!

IMG_9209.JPG

IMG_9218.JPG

IMG_9253.JPG

Ruoan suhteen pyritään pikkuhiljaa siirtymään samaan ruokaan meidän muiden kanssa. Esimerkiksi makaronilaatikkoa tytöt ovat jo syöneet meidän muiden kanssa ja hyvin maistui. Hapanmaitotuotteita ollaan syöty jo kuukauden verran ja etenkin raejuusto uppoaa hyvin. Tavalliseen maitoon totuttelu on aloitettu ja kevytmaitoa sekoitan korvikkeen joukkoon. Myös tavalliseen maitoon tehtyjä ruokia tytöt ovat syöneet hyvällä menestyksellä. E:n kanssa käytiinkin nyt helmikuussa vihdoin allergiatesteissä, ja onneksi ei mitään allergioita ilmennyt.
Neuvolassakin käytiin toissa viikolla. Käynti olisi toki ollut tarkoitus käydä 10-kuisena, mutta sairastelujen vuoksi siirtyi lähemmäksi 11 kuukauden ikää. Molemmat kasvavat hienosti omilla käyrillään, E -1:n alapuolella ja I hieman nollakäyrän alapuolella. Lapsia ei toki ikinä pitäisi vertailla keskenään, mutta hauskaa, että meidän esikoinen on ollut puolivuotiaana isompi kuin nämä pikkuneidit 11-kuisina! Poika tosin on aina kasvanut pituudeltaan reippaasti plussakäyrillä! Vaatekoko tytöillä on tällä hetkellä 74.

IMG_8855.JPG

IMG_8856.JPG

Moni sanoo, että kaksosten vauvavuosi menee helposti yhdessä sumussa ja ajasta ei muista enää jälkikäteen mitään. Itse en pysty tähän oikein samaistumaan, vaikka toki vuoteen on mahtunut rankkojakin kausia, mutta pääsääntöisesti meillä on mennyt oikein kivasti. Ja yllättävän helposti. Ehkä ennemmin kauhulla odotan tulevaa vuotta, kun tytöt ottavat tosissaan jalat alleen ja kirmaavat äitiä karkuun eri suuntiin… Tai mites se uhma x 2… Voi olla, että tulee ikävä vauvavuotta! Synttärilahjatoivelistalle päätyneekin todennäköisesti valjasreput tulevaa vuotta ja etenkin tulevaa kesää ajatellen.

Pitkästä aikaa olen kaivanut myös tyttöjen vauvakirjat esiin ja kirjannut tapahtumia ja virstanpylväitä ylös. Pakko myöntää, että tyttöjen kohdalla kirjojen täyttö on jäänyt paljon vähemmälle kuin esikoisesta hänen vauvavuotenaan!

IMG_9216.JPG

IMG_9002.JPG

Onneksi kaveripiiriin on pian syntymässä lisää vauvoja, joita pääsee nuuskuttelemaan, sillä meidän perheen vauvavuodet on pian lopullisesti taputeltu! Synttärijuhlia odotellessa!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *