Jätskitehdas

Sunnuntaina sain hetken omaa aikaa, kun mies leikitti lapsia yläkerrassa. Ompelukone lauloi ja sainkin sillä aikaa aikaiseksi useammankin jätskitötterön. Näitä olen nyt sitten täyttänyt ja ommellut käsin kiinni parina iltana lasten käytyä nukkumaan. Lisäksi tein tuohon saumakohtaan virkatun koristeen, jonka myötä jätskistä tuli entistä suloisempi.

IMG_8956.JPG

IMG_8955.JPG

Kaavat näihin on tosiaan omasta päästä ja lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Tosin alkuperäistä kaavaa sain kyllä viilata jonkin aikaa, että tötterön muoto miellytti! Miten näinkin yksinkertaiset muodot voivat välillä tuntua haastavilta, kun ne pitäisi saada kolmiulotteiseen muotoon…
Jätskipallo muodostuu näissä kahdesta puoliympyrästä ja tötterö kolmiosta, jonka suuaukkoon tuleva sivu on kaareva. Ompelin aluksi kartiot, sitten puoliympyrät toisiinsa oikeat puolet vastakkain. Ja lopuksi yhdistin osat työntämällä puoliympyrät kartion sisään (kankaiden oikeat puolet vastakkain). Jätin kääntö- ja täyttöaukon ja täyttämisen jälkeen ompelin käsin kiinni. Virkatun koristeen tein virkkaamalla n. 50 (riippuen tötterön koosta) ketjusilmukkaa, käänsin työn ja virkkasin aina kolme ketjusilmukkaa, jotka kiinnitin kiinteällä silmukalla joka toiseen edellisen kerroksen silmukkaan. Koristeen ompelin lopuksi käsin kiinni saumakohtaan.
IMG_8968.JPG

IMG_8963.JPG

Nämä ovat kyllä kiva lisä lasten kotileikkeihin tai lahjaksi annettavaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *