Ohje virkattuihin hedelmälohkoihin ja arvonta!

Tähän postaukseen sain pyyntöä tehdä ohjepostauksen virkkattuihin herkkuihin. Valitettavasti en osaa muffinseille tehdä kunnollista ohjetta, sillä ne tein melko mutulla, mutta tässä olisi ohje hedelmälohkoihin!

Virkatut hedelmälohkot:

1. Virkkaa 4 ketjusilmukkaa ja yhdistä ympyräksi.
2. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa (tämä on ikäänkuin ensimmäinen pylväs, johon tehdään piilosilmukalla kierroksen yhdistäminen) ja 12 pylvästä ympyrään. Yhdistä ympyräksi piilosilmukalla.
3. Siirry seuraavaan kerrokseen virkkaamalla kolme ketjusilmukkaa.
4. Virkkaa jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan kaksi pylvästä (yht. 24 pylvästä)

5. Siirry taas seuraavaan kerrokseen virkkaamalla kolme ketjusilmukkaa.

ohje.jpg

6. Virkkaa nyt joka toiseen edellisen kerroksen silmukkaan yksi pylväs ja joka toiseen kaksi pylvästä. Yhdistä jälleen piilosilmukalla.
7. Siirry taas seuraavaan kerrokseen virkkaamalla kolme ketjusilmukkaa.
8. Jatka kerroksia niin monta, kuinka ison ympyrän haluat. Eli tässä kerroksessa joka kolmanteen kaksi pylvästä, seuraavassa kerroksessa joka neljänteen kaksi pylvästä jne.
9. Kun haluttu koko on saavutettu, vaihda väri valkoiseksi ja virkkaa kiinteitä silmukoita ympyrän ympäri. Jätä pätkä valkoista lankaa, jolla saat ommeltua ympyrän lohkoksi. Vaihda taas väriä ja virkkaa uusi kerros kiinteitä silmukoita. Solmi langanpäät, ettei työ purkaannu.
ohje2.jpg

10. Taita ympyrä puoliksi ja ompele neulalla ja valkoisella langalla sarakkeet ja tämän jälkeen ompele kiinni. Päättele huolellisesti.

ohje3.jpg

Toivottavasti tämä ohje on nyt jollainlailla ymmärrettävissä! Ja koska näitä lohkoja on nyt syntynyt yli omien tarpeiden, ajattelin järjestää blogini ihka ensimmäisen arvonnan! Eli jos ei virkkuukoukku pysy omassa kädessä (tai vaikka pysyisi!), liity lukijaksi, jätä vapaamuotoinen kommentti tähän postaukseen ja olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa omaksesi 8 hedelmälohkoa!

IMG_8573.JPG
Arvonta päättyy sunnuntaina 15.2.2015 klo 20.00 ja huhuilen viimeistään maanantaina voittajaa täällä blogissa!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *