Pihistä/panosta olohuone

Olohuoneen sisustus on mun mielestä ehkä tärkein koko kodissa. Olohuoneessa vietetään usein paljon aikaa ja huonekalujen tulee olla kestäviä, pitkäikäisiä ja tietysti omaa silmää miellyttäviä. Verkkokaupat ovat pullollaan eri vaihtoehtoja huonekaluista mattoihin ja valaisimiin. Tarjolla on myös paljon hyvin samankaltaisia huonekaluja aivan eri hintaluokista. Keräsin alle esimerkit omaa silmää miellyttävistä kokonaisuuksista kahdessa eri hintaluokassa.
panosta%2Bolohuone.jpg

Panosta:
1. Arctic senkki 1437€
2. Adea-sohva 3638€
3. Tablo pöytä 390€
4. BoConcept matto 519€
yhteensä: 6303€

pihist%C3%A4%2Bolohuone.jpg

Pihistä:
1. Bess senkki 499€
3. Söderhamn sohva 819€
yhteensä:  1795€

Kallis hinta ei valitettavasti aina takaa laatua, mutta mielestäni etenkin sohvan osalta ei välttämättä kannata ostaa sitä halvinta. Istuinmukavuus on tietysti se tärkein ja itse en ostaisi sohvaa koeistumatta ja -makaamatta. Myös kankaan laatu vaikuttaa paljon käyttöikään ja ulkonäköön, halpa kangas saattaa lörpähtää jo muutamassa vuodessa. Jos nyt lähtisin sisustamaan olohuonetta uudestaan, panostaisin ehdottomasti sohvaan ja mattoon ja tinkisin sitten muiden kalusteiden osalta.
Mä olen itse haaveillut meille uudesta sohvasta jo jonkin aikaa. Meidän nykyinen sohva on Bellus merkkinen ja ostettu viitisen vuotta sitten. Selkänojatyynyt ovat irralliset ja ne menettivät muotonsa jo hyvän aikaa sitten. Niitä saa olla jatkuvasti pöyhimässä, että ovat mukavat ja kivan näköiset. Lisäksi istuinpehmusteet ovat löystyneet ikävästi ja kangas venähtänyt. Mielestäni viisi vuotta on kuitenkin lyhyt käyttöikä sohvalle ja ottaen huomioon, että kulahtaminen on tapahtunut jo aikaa sitten, en voi kyllä millään suositella nykyistä sohvaa kenellekään. Ainut hyvä asia on, että päälliset on irrotettavat ja pestävät!
Tuota meidän olohuonetta pitäisi varmaan miettiä vaan uudestaan ennen uuden sohvan ostamista, sillä iso kulmasohva olisi aika ihana! Mahduttaisiin sitten tulevaisuudessakin paremmin koko perhe sohvalle!

IMG_7749-vert.jpg

Mihin sä panostaisit olohuoneen sisustuksessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *