Terveellisempi vuoden aloitus

Vuoden alussa on aina jotenkin tosi energinen ja touhukas olo, tänä alkuvuonna mielessä pyörii vaatekaappiprojekti, sisustusjutut sekä terveelliset elämäntavat ja oma hyvinvointi. Ei tunnu vaan riittävän vuorokaudessa tunnit kaikkeen puuhasteluun, jota haluaisi toteuttaa!

Hyvinvointi. Nyt tammikuussa priorisoin kuitenkin tärkeimmäksi oman hyvinvoinnin. Joulunaikaan syömiset meni lievästi sanottuna överiksi, sekä määrän että laadun suhteen. Pudotin syksyn aikana kymmenen kiloa ja joulun tienoilla parissa viikossa keräsin hiilari/sokeripöhnää kilon verran. Joulun herkutteluista johtuen olo alkoi uuteen vuoteen mennessä olemaan kohtalaisen väsynyt ja turvonnut. Taas tuli myös huomattua, että mitä enemmän herkuttelee sitä enemmän sitä sokeria voisi syödä. Uuden vuoden jälkeen alkoi taas kurinalaisempi elämä ja paluu tervellisempiin valintoihin. Tuo pöhnäkilo putosi parissa päivässä, varmasti siis pelkkää hiilareiden keräämää nesteturvotusta. 

Nyt on unohdettu taas suklaat, leivät ja muut ylimääräiset hiilarit. Terveellisemmän vuoden aloituksen myötä tavoitteena on ennenkaikkea saavuttaa taas se hyvä olo, joka oli jo tuossa ennen joulua.

Terveellinen vuoden aloitus pitää sisällään:

– herkuttomuuden
– pari litraa vettä päivässä
– proteiinin määrä per ateria noin 20g
– hiilareita vain treenipäivinä (leipää ei ollenkaan)
– 5 ateriaa per päivä
– 2 salikertaa per viikko
– 2 lenkkiä per viikko

Näillä eväillä on ollut hyvä aloittaa uusi vuosi. Jo vajaassa kahdessa viikossa huomaa, että olo on paljon parempi, turvotukset ovat poissa, iho voi paremmin ja olo on energisempi. Lisäksi paino on tippunut vielä vajaa pari kiloa!

IMG_8177.JPG

IMG_8184.JPG

Hyvän mielen vaatekaappi. Blogissakin on nyt ollut esillä vaatekaappijuttuja ja tämä pyörii mielessä paljon. Laihtumisen myötä on ollut ihana huomata, että koko vaatekaapin sisältö on jälleen käytettävissä! Olen sovittanut koko vaatekaapin läpi ja saanut pitkästä aikaa käyttöön kivoja vaatteita, jotka tuntuvat kuin uusilta. Nyt onkin pienoinen ostolakko omien vaatteiden suhteen, sillä tarvetta uusille vaatteille ei ole. Hukuttuani viimeisen kolmen vuoden ajan koti-, äitiys- ja imetysvaatteisiin, on ollut ihana huomata, että omasta kaapista löytyy tosi kivoja juttuja, jotka kaiken lisäksi näyttävät tosi kivoilta itseni päällä!

Kotijutut. Siivousinspiraatiota on ollut vaikka muille jakaa ja kaikki kaapit ja laatikot on tullut järjesteltyä. Myös sisustusjutut pyörii kovasti mielessä, talvea on vielä jäljellä, mutta sieltä se kevät tulee pikkuhiljaa ja mieli tekee vaaleampaa kodintekstiileihin. Ja edelleen jatkan haaveilua siitä uudesta jalkalampusta ja tyttöjen huoneen ilmeen viimeistelemisestä.

Kai se on sitä uusi vuosi, uudet kujeet -meininkiä, inspiraatiota uudistaa ja uudistua.
Touhukasta viikonalkua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *