Lempivaatteet

Lempifarkut, lempitakki, lempihuivi, lempirintsikat… Kuulostaako tutulta, mietitkö heti niitä omia lempijuttujasi? Onko ne mahdollisesti juuri nyt päälläsi?

Mulla ainakin on moneen eri tilanteeseen yksi lempiasu, joka tulee lähes poikkeuksetta vetäistyä päälle. Osa näistä lempivaatteista on jo useamman vuoden vanhoja, osa uudempia ostoksia. Seuraavat 24 vaatetta käsittävät noin 20% mun vaatekaapin sisällöstä ja nämä ovat ne suosikit, joista tulee useimmiten asukokonaisuus valittua. 

IMG_8071-horz-vert.jpg

Topit:
1. E´ny
2. H&M
3. Vero Moda
4. H&M
5. Vero Moda
6. Vero Moda

Avonaiset päälipaidat:
1. Neuletakki NOOM
2. Bleiseri Vero Moda
3. Neuletakki E´ny

lempivaatteet.jpg

Paidat:
1. NOOM pilkullinen neulepaita
2. NOOM raidallinen neulepaita
3. Gant collegepaita
4. Promod lyhythihainen tunika
5. Esprit villaliivi
6. Esprit pitkähihainen tunika

IMG_8068.JPG

Muut pitkähihaiset:
1. Promod ohut pilkullinen sifonkipaita
2. Lindex pilkullinen puuvillakauluspaita
3. Vila ohut sifonkipaita

IMG_8054.JPG

Housut:
1. Pieces
2. Vero Moda
3. Vila (vahapintaiset)
4. Only

IMG_8087.JPG

Mekot:
1. Your Face
2. Comma

Oon tässä vuosien varrella todennut, että mun kaapista on turha löytyä esim. kymmeniä farkkuja ja useita eri neuletakkeja, kun muutamasta vaatekappaleesta muodostuu suosikkeja. En osaa valita päälleni toista lähes yhtä kivaa, jos suosikki on vaihtoehtona. Tämän tiedostaminen on myös saanut miettimään uusia hankintoja entistä tarkemmin. Onko vaatekaapissa jo vaate joka tulee mieluummin vetäistyä päälle samaan tilanteeseen kuin uusi ostos? Onko mulla tarpeeksi usein tilanteita, joita varten tarvitsen toisen samankaltaisen ja samaan tilanteeseen sopivan vaatteen? Vastaamalla itselleen rehellisesti näihin kysymyksiin ennen vaatteen kiikuttamista kassalle, välttyy oikeasti monelta turhata ostokselta!

Vaatteiden yhdistelemisessä olisi kyllä petrattavaa, pitäisi opetella poistumaan omalta mukavuusalueelta ja alkaa käyttää koko vaatekaapin sisältöä monipuolisemmin. Näistäkin 24 vaatteesta saisi vaikka kuinka monta eri yhdistelmää. Silti jumitan suurimmaksi osaksi tuossa pilkullisessa Lindexin kauluspaidassa ja mustissa Piecesin farkuissa! Näihin kun lisätään vielä muutama eri hamevaihtoehto, löytyy mielestäni näistä vaatteista asu lähes mihin tahansa tilanteeseen, joita omassa elämässäni tällä hetkellä kohtaan. Myös asusteilla saa muutettua asukokonaisuuden ilmettä paljonkin ja tyydytettyä vaihtelunhalua. Eli periaatteesa pärjäisin oikein hyvin pelkästään näilläkin vaatteilla! (Tietysti lisäksi alusvaatteet, urheiluvaatteet ja ulkovaatteet.) Suurin osa näistä vaatteista kuuluu myös mielestäni hyvin ajattomiin ja klassisiiin valintoihin.

”Hyvän mielen vaatekaapin ovien aukaiseminen saa aina aikaan levollisen mielen ja tyytyväisen olon. Siellä ei ole syyllisyydentuntoa aiheuttavia virheostoksia, ei ahdistusta aiheuttavaa kasaa eriparisia vaatekappaleita, ei vaatteita, jotka sopivat vain aivan toiselle ihmiselle toisessa elämässä, eikä ylipäänsä hämmentävää kaaosta, joka pyrkii vyörymään lattialle. Hyvän mielen vaatekaapissa on juuri ne vaatteet, jotka sieltä toivookin löytävänsä – tyyliisi, olemukseesi ja tarpeisiisi sopiva kokoelma – eikä muuta.” (Rinna Saramäki: Hyvän mielen vaatekaappi)

Toki itsekin olen kaukana tämän lainauksen sisällöstä, mutta näiden lemppareiden myötä hieman lähempänä sitä! Nämä lempparit sopivat hyvin yhteen, sopii omaan tyyliini ja etenkin tarpeisiini. Tästä on hyvä jatkaa kohti Hyvän mielen vaatekaappia.

Muita Hyvän mielen vaatekaappi -höpinöitä voit käydä lukemassa seuraavista linkeistä:

Laukut
Juhlavaatteet
Vaatekaapin perusvaatteet
Luottoasu joka tilanteeseen
Kengät
Vaatekaappi lukuina

Ootko samanlainen jumittaja, vai onko päälläsi joka päivä eri kokonaisuus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *