Vuosi 2014

Kulunut vuosi on ollut yksi raskaimmista, mutta myös antoisimmista ja hienoimmista. Huomenna otetaan suunta kohti uutta vuotta, mutta mitä meidän vuoteen 2014 on mahtunut?
Tammikuu alkoi ikävissä merkeissä, kun jouduin äkillisen verenvuodon seurauksena vuodelepoon rv 25+3. Oli loppiaisen jälkeinen tiistai ja vietettiin pojan kanssa tavallista kotipäivää, kaveri oli ollut aamupäivällä tyttönsä kanssa kylässä, kun lounaan jälkeen alkoi yllättäen runsas verenvuoto. Kaveri kiiruhti takaisin meille vahtimaan poikaa, mies kun oli töissä ja matkaan menisi tunnin verran. Minä lähdin ambulanssilla Naistenklinikalle ja siitä alkoi henkisesti todella raskas kymmenen viikkoa.
Kasvattelin vatsaani kolme viikkoa sairaalassa, jonka vuoksi esikoisemme aloitti päiväkodissa. Vuodelepo on järkyttävän raskas, jota ei pysty käsittämään ennen kuin se osuu omalle kohdalle. Tähän vielä lisäksi huoli tyttöjen mahdollisesta ennenaikaisesta syntymästä, syntymän jälkeisistä komplikaatioista ja heidän terveydestä sekä esikoisen hoidosta ja päiväkodin aloituksesta, voisi sanoa alkuvuoden olleen todella raskasta aikaa. Mies leikki tämän ajan kotona yksinhuoltajaa puolitoistavuotiaan kanssa, kävi töissä ja viimeisteli keittiöremonttia… Suuri kiitos kuuluu kyllä myös äidilleni, joka otti töistä lomaa ja tuli avuksi siksi aikaa, kunnes saatiin päiväkotipaikka! Äitini vietti kahden viikon ajan arkipäivät meillä pojan kanssa, että mies pääsi töihin ja kävi myös tutustumassa pojan kanssa päiväkotiin.
Vuodelepo jatkui kotiinpäästyä vielä seitsemän viikkoa ja kymmenen pitkän viikon jälkeen synnytys käynnistyi yöllä vesien menolla raskausviikkojen siirtyessä viikoille 35+1. Ihanat, pienet ja ennenkaikkea terveet tytöt syntyivät maaliskuisena sunnuntaina puolen tunnin ikäerolla. Sairaalassa vietettiin viisi yötä, jonka jälkeen alkoi aivan uudenlainen arki viisihenkisenä perheenä.

maaliskuu2.jpg

maaliskuu1.jpg

Huhtikuussa vietettiin pääsiäistä ja käytiin mökillä. Pääsiäisenä olisi ollut laskettu aika!

huhtikuu.jpg


Toukokuussa rakennettiin terassia ja laitettiin piha kuntoon tulevaa kesää varten, tuossa ohimennen, kun ei muutakaan tekemistä ollut… 😉 Toukokuussa aloitin myös tämän blogin kirjoittamisen.

toukokuu3.jpg
Helteisenä viikonloppuna toukokuun lopussa juhlittiin tyttöjen nimiäisiä sekä pojan 2-vuotissynttäreitä.
toukokuu1.jpg
toukokuu2.jpg

Kesällä mies oli paljon isävapailla ja kesälomilla, käytiin Muumimaailmassa, lintsillä ja Korkeasaaressa. Grillailtiin, mökkeiltiin ja nautittiin kesästä. Ja onneksi tehtiin terassi ja saatiin piha kuntoon, aurinkoisista päivistä oli ihana nauttia omalla terassilla!

kes%C3%A41.jpg

kes%C3%A42.jpg
kes%C3%A43.jpg

Syksyn koittaessa oli aika ottaa itseä niskasta kiinni ja aloitin laihdutusprojektin Superdieetin avuin. Kymmenen kiloa karisi syksyn aikana yllättävän helposti! Tätä ennen herkuteltiin vielä tyttöjen iltapäiväkuohareiden merkeissä.

ip.jpg

sali.jpg

Lokakuun lopussa siirryttiin jo odottamaan tulevaa joulua, ensimmäistä joulua kolmen lapsen kanssa!

lokakuu.jpg

Marraskuussa vietettiin tyttöjen pikkujouluja.

marraskuu.jpg

Joulu tuli ja meni, sitä vietettiin sekä kotona perheen kesken, että kyläillen ja nyt on aika siirtyä kohti uutta vuotta. Vuodesta 2015 tulee varmasti vauhdikas, sen takaavat pian vuoden täyttävät tytöt sekä tuo isoveli! 

joulu.jpg

Raskaan vuoden päätteeksi olo on ennenkaikkea kiitollinen, kiitollinen perheestä, ystävistä ja ennen kaikkea kolmesta terveestä lapsesta. Vaikka vieläkin joskus katsoo tyttöjä ja ihmettelee, että heitä tosiaan on kaksi, koen olevani etuoikeutettu saatuani kaksoset. Etuoikeutettu myös siksi, että lääkärit epäilivät uudelleen raskaaksi tulemisen mahdollisuutta esikoisen synnytyksen jälkeisten komplikaatioiden vuoksi! Ja mitä vielä, saatiinpahan kaksoset! 😉 Hieno vuosi, nyt meidän perhe on valmis tulevaan!

Oikein ihanaa uutta vuotta kaikille lukijoille!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *