Walk-in closet suunnitelmia siskolle

IMG_7548.JPG

IMG_7581.JPG

Mainitsinkin jo aiemmin, että suunnittelimme jouluna siskoni kotona heidän tulevaa vaatehuoneremonttia. Heillä on muutaman portaan päässä erotettuna oma makuuhuone ja vastapäätä tyhjillään oleva huone, josta olisi tarkoitus tehdä vaatehuone. Heillä on kellarikerroksessa erikseen ulkovaate- ja kenkäsäilytys, joten tulevaan vaatehuoneeseen olisi tarkoitus säilöä vain kahden aikuisen sisävaatteet. Huone on noin 14m2, eli kohtuullisen tilavasta vaatehuoneesta on kyse!

IMG_7552.JPG
IMG_7555.JPG

IMG_7585.JPG

Avoin vaatesäilytys. Huonekorkeus laskee tilassa pitkällä kokonaisella seinällä 170 senttiin, tälle seinälle asettaisin koko matkalle hyllyn, jonka alle kiinnitettäisiin myöskin koko seinän pituinen tanko henkareille. Hyllylle muutama sisustuskori sekä avonaista tilaa esimerkiksi laukuille. Ja tietysti kaikki henkarit samanlaisia mieluiten puisia henkareita.

Muu säilytystila. Tilassa on tällä hetkellä jo parhaat päivänsä nähnyt pähkinänvärinen liukuovikaapisto, joka saa lähteä. Tilalle laittaisin Ikean Malm lipastoja, jotka olen todennut omassa käytössä todella hyviksi vaatesäilytykseen. Leveämmät lipastot ovat mitoiltaan 80x48x123 ja kapeammat 40x48x123. Laittaisin syvennykseen kaksi leveää ja yhden kapean, näinollen laatikostojen leveys olisi 2 metriä ja huonekalujen ja ikkunan väliin jäisi 90 sentin rako, johon asettaisin suuren huonekasvin. Lipastojen ylle seinälle asettaisin pyöreän peilin ja lipastojen päälle esimerkiksi korusäilytys. Laatikostot sopivat mielestäni parhaiten alusavaatteille, topeille, yövaatteille ja urheiluvaatteille. Kaikki paidat, housut, hameet ja mekot säilyttäisin henkareissa.

walk%2Bin%2Bcloset%2Bsuunnitelmia%2Bkoll
Lipastoihin alusvaatteet, topit, urheilu- ja yövaatteet. Yläpuolelle korusäilytys ja kasvopeili. (Kuvat Stockman ja Ikea)

Seinät. Huoneessa on tällä hetkellä harmaaksi maalatut paneeliseinät, joiden sävy on jotenkin hieman tunkkainen, eikä tee tilalle oikeutta. Vastapäisessä makuuhuoneessa paneelit on maalattu valkoisiksi ja saman käsittelyn tekisin tulevan vaatehuoneenkin seinille. Ilme raikastuisi ja modernisoituisi.

Tekstiilit. Huoneessa on yksi iso ikkuna, jonka vastapäätä on naapuritalon ikkunat, joten verhot pitää ehdottomasti laittaa ikkunan eteen. Ehdottaisin läpikuultavia lattiaan asti ulottuvia valoverhoja, jotka olisivat kokoajan ikkunan edessä sekä oikealle puolelle yksiväristä tumman harmaata pellavaverhoa. Sisko ja hänen miehensä ovat suunnitelleet tilaan kokolattiamattoa, mikä sopisi vaatehuoneeseen mielestäni todella hyvin. Valitsisin maton sävyksi verhoista pari astetta vaaleamman harmaan sävyn. Mikäli he eivät päädy kokolattiamattoon, kaunis vaihtoehto voisi olla alla olevasta kollaasista löytyvä villamatto.

Valaistus ja muu kalustus. Keskelle huonetta asettaisin rahin, joko yhden ison tai kaksi pientä esim. punottuja pyöreitä raheja ja kattoon upotetut ledit. Lisäksi lipastojen taakse yläreunaan voisi laittaa ledinauhaa, joka toisi kauniin ja tyylikkään epäsuoran valaistuksen tai vaihtoehtoisesti jokin kaunis pöytälamppu lipaston päälle.

walk%2Bin%2Bcloset%2Bsuunnittelua%2B2.jp
Kuvat Stockman, Ikea ja Asko

Ilman minkäänlaista ammattitaitoa sisustamisesta tai tilaratkaisuista, tältä näyttäisi minun suunnitelmani kyseiseen tilaan! Kelpaisi ainakin itselle tällainen vaatehuone! 😉

Vai tulisiko sulle mieleen jokin kuningasidea tilan suhteen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *