Tytöt 8kk

Lusikkalakkoilua, yökukkumista, hampaita ja uusia taitoja. Siinäpä oikeastaan meidän neitien 8 kuukautiskuulumiset lyhyesti! Tai ovathan tytöt jo lähemmäs 9 kuukautta ja lääkärineuvolakin oli jo useampi viikko sitten. Tyttöjen mitat neuvolassa olivat

E eli neiti A: 7,6kg / 68,5cm
I eli neiti B: 8,6kg / 70,5cm

Kokoeroa tytöiltä löytyy jo kilon verran ja sen huomaa ihan silmämääräisesti, mutta etenkin nostellessa.

E lähti ryömimään päivä 6 kuukautissynttäreiden jälkeen ja konttaamaan 7 kuukautisena, jolloin myös nousi tukea vasten seisomaan. Hän myös kävelee tukea vasten ja kävellytettäessä. Ryömiminen on nyt lähes kokonaan unohtunut ja mieluiten hän etenee kontaten. Seisoskelu on kuitenkin kovin hitti, eikä oikein muuten viihtyisikään kuin pystyasennossa ja tietysti parasta, jos saa äitiä vasten seistä. E:llä on alhaalla kaksi etuhammasta puhjennut. E on kova juttelemaan ja taitaa se ”äiti” sanakin sieltä jo tulla! E on temperamenttinen ja vilkas tyttö, joka on tällä hetkellä kovasti äidin perään.

I lähti ryömimään myös 6-kuisena ja nousee konttausasentoon ja polviseisontaan, mutta ei varsinaisesti vielä konttaa. I:llä on yksi alahammas puhjennut. I on selkeästi siskoaan rauhallisempi ja tyytyväisempi. Hän viihtyy pitkiä aikoja yksin lattialla leluja ihmetellen. I on myös hiljaisempi, mutta kova pöristelemään suullaan. Lattiaa vasten pöristely vasta hauskaa onkin ja I:llä on usein jotain omia kivoja juttuja meneillään, joille naureskelee itsekseen. I on rauhallinen ja varovainen pohdiskelija. I on myös se kärsivällisempi ja valitettavan usein hän on se, joka joutuu odottamaan.

Tytöt ovat ihania perustyytyväisiä vauvoja, joilla on hymy herkässä! Näitä tyttöjä on helppo naurattaa, vaikkakin paras tähän hommaan on tuo isoveli!

8kk%2Bkollaasi%2B2.jpg

8kk%2Bkollaasi.jpg

Ruoka maistuu tytöille hyvin, kunhan sen saa syödä itse. Tämän vuoksi meillä sormiruokaillaan nyt paljon. Eikä siinä mitään, kiva, kun ovat kiinnostuneita itsenäisestä syömisestä, mutta kahden sormiruokailijan jälkien siivoaminen ei ole niin kivaa…! Pojan kanssa sormiruokailtiin myös paljon puolen vuoden iästä eteenpäin ja poika onkin syönyt jo pienestä hyvin itsenäisesti. Mitään allergioita tytöilläkään ei ole ilmennyt ja he ovatkin maistelleen hyvin monipuolisesti kaikkea. Suosikit taitaa kummallakin olla parsakaali, avokado ja mandariini. Nokkamukin käyttöäkin ollaan alettu harjoittelemaan. Toistaiseksi kyllä tuloksetta, mutta tavallisesta lasista veden hörppiminen on hauskaa puuhaa! Ilme on joka kerta yhtä hämmästynyt, kun suuhun tulee vettä. Ja sitten nauretaan päälle!

Yöt ovat olleet melko rikkonaisia viimeisen kuukauden, kun hampaita on pukattu. Tosinaan nukutaan täysiä öitä klo 20-06 ja toisinaan valvotaan keskellä yötä useampi tunti. Äidin silmäpussit roikkuukin polvissa ja päivälookki muistuttaa lähinnä pandaa. Välillä, kun E on herännyt ensiksi ja häntä on yrittänyt tassutella takaisin uneen, on siskokin herännyt E:n itkuun. Riittämättömyyden tunne on aivan käsittämätön, kun kaksi pientä itkee keskellä yötä samaan aikaan. Pitäisi kuitenkin taata unirauha ainakin tuolle esikoiselle… Ja kun saat sen ensimmäisen nukahtamaan, jää se myöhemmin herännyt vielä valvomaan. Tytöt eivät ole syöneet öisin pitkään aikaan, mutta epätoivoisena olen kokeillut maidonkin antamista pahimpina öinä. Ei vaikutusta nukahtamiseen. Vasta nyt kaksosarjen rankkuus onkin iskenyt kunnolla vasten kasvoja. Näissä öissä huomaa kyllä parhaiten tai siis pahiten sen mitä kahden vauvan kanssa oleminen on.

Hauskoja hetkiä kuitenkin löytyy väsyneestä olotilasta huolimatta pitkin päivää. I yrittää haastaa siskoaan ryömimiskilpailuihin, lähtee kovaa vauhtia eteenpäin, nauraa, katsoo siskoaan ja lähtee taas matkaan. Toinen hauska leikki on portaiden luona. Meillä on avoportaat ja riemu ratkeaa, kun toinen on portaiden edessä ja toinen alla. Siinä on hauska räkättää siskon kanssa portaiden väleistä kurkkien!

Parhaita leluja tällä hetkellä on kaikki ääntäpitävät, sekä kaikki isoveljen autot ja dublot. Päiväunia nukutaan useimmiten kahdet, noin puolitoistatuntia aamupäivällä ja noin tunti iltapäivästä. Molemmat unet vaunuissa.

Joulun juhlakaudesta kun selvitään, niin päästäänkin jo suunnittelemaan tyttöjen yksivuotispäiviä! Aika menee kyllä hurjan nopeasti.

Kuvituksena kännykällä napsittuja kuvia tyttöjen arkitouhuista. Hyvin huomaa, että Nosh Organicsin pallobodyt ovat ihan suosikit! 😉 Nämä bodyt on muuten kokoa 62/68, mutta haarojen tuplaneppareiden ansiosta todella pitkäikäiset, vieläkin mahtuu, vaikka käytössä on jo koko 74. 

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *