Pikkujoulutarjoiluja

Pari viikkoa sitten järjestin kotonamme vauvaystävälliset pikkujoulut ja talo täyttyi kahdestatoista ihanasta naisesta ja yhteensä kuudesta vauvasta meidän neidit mukaanlukien. Tarjolla oli sekä suolaista että makeaa ja tietysti glögiä. Ajattelin jakaa reseptit, jos on vielä pikkujoulutarjoiluja tai reseptejä muihin illanistujaisiin hakusessa.

IMG_6429.JPG

Cocktailpalat

voitaikinalevyjä
viikunahilloa
Aura-juustoa
saksanpähkinöitä

Leikkaa sulatetut voitaikinalevyt kahdeksaan osaan, levitä jokaisen palan päälle pieni nokare viikunahilloa, aurajuustoa ja saksanpähkinänpuolikas. Paista 225 asteessa noin 10-15min. Huom! Nämä ovat ehdottomasti paremman makuisia kuin miltä näyttävät! 😉 Nämä ovat ehdottomasti parhaita samana päivänä kun on tehty.

IMG_6434.JPG

Siika- ja taimentartar

Tähän en oikeastaan osaa antaa tarkkoja määriä sillä tein tartarin ihan summan mutikassa. Kalat olivat isäni pyytämiä ja laitoin kalat graavaantumaan edellisenä aamuna. Fileen päälle merisuolaa ja hippusellinen sokeria pehmittämään kalat. Seuraavana päivänä pyyhin ylimääräiset suolat pois, nypin ruodot ja pilkoin kalat pieniksi paloiksi. Tein kahteen eri kippoon sekoituksen smetanasta, punasipulista ja ruohosipulista, toiseen taimenet ja toiseen siiat. Sekoitus, maun tarkistus ja nokareet saaristolaisleivälle. Nosta leivät pöytään vasta juuri ennen tarjoilua.

IMG_6416.JPG

IMG_6417.JPG

Tonnikalapaprikapiiras

valmis piirakkapohja
2rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 purkki tonnikalaa
puolikas paprika
suolaa
pippuria
juustoraastetta

Tässä oikaisin ja käytin kaupan valmista piirakkapohjaa. Sekoita tuorejuusto, tonnikala, pilkotut paprikat ja mausteet. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle. Levitä pinnalle juustoraaste. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

IMG_6413.JPG

Pipari cake pops (n. 15kpl)

pipareita (n. 3/4 Annas -paketista)
n. 3 rkl appelsiinituorejuustoa (Valio)

koristeluun maitosuklaata ja strösseleitä

Murskaa piparit, sekoita joukkoon tuorejuusto. Pyörittele palloja ja siirrä jääkaappiin jähmettymään (voi tehdä jo edellisenä päivänä). Sulata suklaa, kasta tikku suklaaseen ja työnnä palluran sisään, pyörittele pallo suklaassa ja koristele samantien haluamallasi tavalla. Siirrä pallot jääkaappiin jähmettymään.

IMG_6406.JPG

Luumukanelitortut
voitaikinalevyjä
luumumarmeladia
Valio luumukanelirahkaa
Leikkaa voitaikinalevyt kahdeksaan osaan, voitele kananmunalla ja paista paloja 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Halkaise palat ja laita väliin luumumarmeladia ja nokare luumukanelirahkaa. Ripottele pinnalle tomusokeria.
Tämä on Valion resepti joululehdestä ja ohjeen mukaan näistä olisi tehty tähden muotoisia piparkakkumuotilla. Mulla ei ollut tarpeeksi isoa piparimuottia (ohjeessa kehoitettiin käyttämään isoa, koska palat kutistuvat uunissa), joten oikaisin ja tein neliöitä. Todella hyviä ja kiva vaihtoehto niille perinteisille joulutortuille.

IMG_6425.JPG

IMG_6419.JPG

IMG_6445.JPG

Herkullista joulunalusaikaa!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *