Kananmuna pizzapohja

Perjantai-iltana teki mieli jotain muuta kuin dieettiruokaa ja päätettiin ex tempore kokeilla kananmunista tehtyä pizzapohjaa. Täytteeksi valikoitui mitä kaapista löytyi, eli jauhelihaa, paprikaa, tomaattia ja pieni fetan jämä. Pinnalle raastettiin loput kaapissa olleesta Putin-Oltermannista. Tomaattikastike tehtiin Pirkan paseeratusta tomaatista, johon lisättiin valkosipulia , mustapippuria, suolaa, Cayenne-pippuria ja lusikallinen hunajaa.
IMG_5406.JPG

Pohjan tekeminen oli todella helppoa vaikkakin vaahtoa pellille levittäessäni olin erittäin skeptinen lopputulosta kohtaan! Pohja kohosi uunissa yllättävän paljon ja tuoksui kuin olisi munakasta tehnyt… Ennakkoluuloista huolimatta heitettiin täytteet päälle ja uudestaan uuniin. Lopputulos oli ihan ok, joskin vähän turhan kostea. Pojalla jäi pohja kokonaan syömättä, riipi vain täytteet päältä!

IMG_5409.JPG
Turhan kostean lopputuloksen myötä ryhdyttiin miettimään pientä tuunausta ja taidetaan ensi kerralla kokeilla heittää sekaan ainakin Psylliymia. Psylliym turpoaa nesteessä paljon, josko se onnistuisi sitomaan tuota kosteutta pohjasta.
Kuitenkin erittäin kokeilemisen arvoinen versio perinteisestä vehnäpohjasta!
Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *